spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 34 - 02/2021 arrow Ambasáda mieru

Ambasáda mieru PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2021
____________________
Ambasáda mieru

Projekt Ambasád mieru iniciovali manželia Munovci už v roku 2001 a zastrešuje ho Univerzálna mierová federácia (UPF). Na Slovensku sa ho podarilo po dlhoročnom úsilí zrealizovať v tomto roku a na slávnostné otvorenie Ambasády mieru si UPF Slovensko zvolilo ten najpríhodnejší dátum - Medzinárodný deň mieru (21.9.). Po náročnej rekonštrukcii priestorov bývalej pobočky banky na námestí Martina Benku v Bratislave a intenzívnej príprave interiéru bolo všetko pripravené a v poobedňajších hodinách začali prichádzať prví hostia.

Podujatie otvorili Priatelia fujary a nezvyčajný hudobný nástroj a jeho melódia okamžite upútali pozornosť hlavne zahraničných hostí. Prítomných privítal prezident UPF Slovensko Miloš Klas, ktorý aj sprevádzal programom. Po ňom priblížila doterajšiu činnosť UPF Slovensko jeho manželka, novinárka Barbara Grabner. Potom zaznel jeden z dvoch hlavných príhovorov, ktorý predniesol bývalý osobitný vyslanec EÚ pre podporu slobody náboženstva alebo viery mimo EÚ Ján Figeľ. Druhý hlavný príhovor predniesol prezident LIOS a bývalý dlhoročný programový manažér v OSN Afsar Rathor. Prvý pozdravný príhovor predniesol riaditeľ Občanského institutu v Prahe Roman Joch, po ktorom speváčka Anka Repková zaspievala niekoľko piesní pripravených na túto udalosť.

Ďalšie pozdravné príhovory predniesli tieto osobnosti: predstaviteľ Hare Krišna na Slovensku Raghunatha Priya, prezident UPF Rakúsko Peter Haider, prezident UPF Česká republika Juraj Lajda a generálny tajomník UPF Maďarsko Peter Meszáros. Prvý špeciálny príhovor predniesol zo záznamu prezident UPF v Európe a na Blízkom východe Jacques Marion a po ňom pokračoval z miesta konania podujatia prezident UPF v Strednej Európe Dieter Schmidt. Na záver prezident Federácie rodín (FFWP) na Slovensku Miroslav Rybár priblížil výstavu o živote zakladateľov UPF a FFWP pri príležitosti minuloročného 100. výročia narodenia Rev. Son Mjong Muna a 60. výročia svadby manželov Munovcov. Nakoniec slávnostnú atmosféru podujatia umocnila svojimi piesňami Anka Repková.

Po skončení oficiálneho programu si prítomní prezreli priestory Ambasády mieru a pripravené banketové občerstvenie využili na družnú konverzáciu trvajúcu do večerných hodín. Viac na eume.upf.org/what-we-do/conferences/ocs/425-2021/1380.

O UPF Slovensko a jej minulých a pripravovaných podujatiach sa dozviete viac na upf.sk a facebook.com/UPFSlovensko.

____________________
Zmenené ( 26.01.2022 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer