spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Viera, ktorá roztrhla železnú oponu

Viera, ktorá roztrhla železnú oponu PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2019
____________________
Predstavujeme

Viera, ktorá roztrhla železnú oponu
„Toto je pravdivý príbeh, ktorý sa odohral pred polstoročím vo východoeurópskej krajine Československo. Je vyrozprávaný členmi Hnutia zjednotenia, ktorí opisujú svoje zážitky. Ich slová pochádzajú z nedávnych interview a listov a svedectiev napísaných v 60. a 70. rokoch 20. storočia. Sú v ňom taktiež výňatky z písomných súdnych rozsudkov z 1974. Sprievodný text je použitý v minimálnej miere, aby mohol čitateľ pochopiť okolnosti a históriu tej doby.

Príbeh ľudí, ktorých láska k Bohu, k ich národu a ľudu bola skúšaná ich vlastnou vládou a stálo ich to slobodu. Toto je svedectvo z prvej ruky o odvahe a utrpení mladých členov rodiaceho sa Hnutia zjednotenia vo východnej Európe pred polstoročím. Svedectvo, z ktorého môžeme čerpať inšpiráciu a poučenie do našich životov i v súčasnosti.“

V roku 2018 bolo 50. výročie začiatku Hnutia zjednotenia (HZ) v bývalom Československu, v ktorom zapustilo korene ako v prvej krajine bývalého Východného bloku. Emilie Steberl, ktorej rodina nemeckej národnosti žijúca na Slovensku sa musela po 2. svetovej vojne vysťahovať z Československa, prišla 30. októbra 1968 späť na Slovensko študovať slovenčinu, aby priniesla v ťažkej dobe beznádeje po vstupe vojsk Varšavskej zmluvy nádej a víziu vytvorenia sveta v centre s Bohom. Aj keď bola táto snaha prvých členov vtedajším režimom potlačená, základ pretrval až do pádu režimu.

Práve o týchto udalostiach hovorí výnimočná kniha „Viera, ktorá roztrhla železnú oponu“ vydaná v auguste 2019 kórejským vydavateľstvom Sung Hwa Publishing Co. v anglickej a kórejskej verzii. Prostredníctvom svedectiev prvých členov približuje dobu, keď sa stretli s Božím slovom, boli zaň uväznení a ktoré mnohým z nich neustále dodáva inšpiráciu a energiu do života. Je to vzrušujúce čítanie nielen pre tých, ktorí poznajú HZ, ale aj pre tých, ktorí majú veľmi skreslené alebo žiadne informácie o ňom. Začiatok HZ a činnosť prvých členov sú o to významnejšie, že nešlo výslovne o protikomunistickú činnosť, ale v prvom rade o vytvorenie spoločnosti v centre s Bohom, čo ostáva výsostne aktuálne i v dnešnej dobe.

Ešte pred vydaním tejto knihy bol pri príležitosti 45. výročia súdneho procesu s prvými členmi HZ uverejnený v júlovom čísle časopisu True Peace Magazine materiál o nevyjasnenom úmrtí Márie Živnej počas väzby v Justičnom paláci v Bratislave.

Viac na https://is.gd/vkrzo.

____________________
Zmenené ( 19.03.2020 )
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer