spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Zakladatelia Federácie rodín - Mun Son Mjong - obdobie 1982-1985

Zakladatelia Federácie rodín - Mun Son Mjong - obdobie 1982-1985 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2008
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 1982-1985

17. mája 1982 začali vychádzať noviny „The Washingtom Times“. 14. júna sa narodila dcéra Čong Džin. 18. mája bol reverend Mun súdom v New Yorku na základe obvinenia z roku 1981 prehlásený za vinného z daňového úniku. Dôvod bol ten, že aj keď Cirkev zjednotenia v súlade s praxou v USA mala v banke financie na meno reverenda Muna, ktoré majú byť ako cirkevný majetok oslobodené od dane, Daňový odbor Ministerstva financií USA nepovažoval tieto financie za cirkevný majetok, ale za jeho osobný majetok, čím tak malo dôjsť k daňového úniku. Stalo sa tak aj napriek tomu, že komisia Burzy cenných papierov USA potvrdila, že ide o cirkevný majetok. V tom čase bol reverend Mun v Kórei a keby tam ostal, vyhol by sa stíhaniu. No on sa vrátil do USA. 1. júla sa v Madison Square Garden, New York City, uskutočnilo požehnanie manželstva 2075 párov. 16. júla bol reverend Mun Federálnym súdom New Yorku odsúdený na 18 mesiacov väzenia a pokutu 25000 dolárov. Ministerstvo spravodlivosti sa snažilo pod podmienkou zrušenia trestu dosiahnuť, aby reverend Mun natrvalo opustil USA, no on to odmietol. 14. októbra sa v Soule, Kórea, uskutočnilo požehnanie manželstva 5837 párov. 3. decembra náboženské a občianske spoločnosti protestovali proti odsúdeniu reverenda Muna, ktoré považovali za útok na náboženskú slobodu.

13. septembra 1983 Federálny odvolací súd potvrdil rozsudok súdu v New Yorku. V decembri 1983 sa v Kórei konali zhromaždenia hnutia Víťazstvo nad komunizmom (Victory over Communism).

2. januára 1984, po automobilovej nehode, zomrel syn Heung Džin. 14. mája Najvyšší súd USA odmietol zaoberať sa odvolaním reverenda Muna. Od mája sa začali konať zhromaždenia za náboženskú slobodu. 26. júna podvýbor Senátu USA pre ústavu zisťoval, či rozsudok neporušil náboženskú slobodu. Predseda podvýboru označil verdikt súdu za nespravodlivý. No i tak sa nič nezmenilo a 20. júla reverend Mun nastúpil na výkon trestu vo väznici v Danbury, Connecticut, USA. 15. novembra bol reverendovi Munovi udelený v New York City čestný doktorát práva z univerzity La Plata Catholic University of Argentina aj napriek výhradám Vatikánu.

11. mája 1985 udelila inštitúcia Shaw Divinity College, prepojená s Metodistickou cirkvou, reverendovi Munovi čestný doktorát práva. 28. mája udelila inštitúcia Bible Theological Seminary reverendovi Munovi čestný doktorát. 25. júna sa vo Washingtone D.C. uskutočnilo zhromaždenie za náboženskú slobodu za účasti mnohých duchovných predstaviteľov. 4. júla bol reverend Mun z väznice v Danbury premiestnený do zariadenia v New Yorku, kde sú väzni pred prepustením na slobodu. 15. augusta udelila inštitúcia Vennard College reverendovi Munovi čestný doktorát. O polnoci na 20. augusta bol reverend Mun prepustený na slobodu. Večer toho istého dňa sa za účasti 2000 duchovných zo 60 denominácií konal vo Washingtone D.C. banket pre Boha a slobodu. 3. septembra začal vychádzať časopis Insight. 15. novembra začalo v New Jersey zhromaždenie svetových náboženstiev (Assembly of the World’s Religions) za účasti 700 hostí z 85 krajín. 11. decembra bol reverend Mun slávnostne privítaný v Kórei. 24. decembra začal vychádzať časopis World and I.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 20.07.2008 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer