spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Základ mieru je v pravej láske

Základ mieru je v pravej láske PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
25.03.2006
____________________
Základ mieru je v pravej láske
(Prejav Reverenda Son Mjong Muna pri príležitosti zahájenia Zhromaždenia Medzináboženskej a medzinárodnej federácie za svetový mier počas Svetového festivalu kultúry a športu 2002, výňatky z prejavu)

Ľudstvo žije v dobe, v ktorej sa zmeny uskutočňujú rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Svet cíti potrebu dialógu medzi náboženstvami, harmónie medzi rasami a vzájomného porozumenia kultúr.

Vážení hostia, čo si myslíte, že je nevyhnutným základom mieru? Aby sme spoznali nevyhnutný základ mieru, musíme preskúmať Boží ideál stvorenia. Stvorenie neba a zeme nie je ničím iným, ako prejav Božej pravej lásky, a ľudia, ktorí boli stvorení ako páni tohto sveta, mali naplniť Boží ideál stvorenia - kráľovstvo neba. Kráľovstvo neba je takým miestom, kde stvorenstvo a ľudstvo žijú jeden pre druhého a kde všetci ľudia žijú jeden pre druhého v harmonickej jednote.

Čo je to mier? V medziľudských vzťahoch mier znamená, že subjekt a objekt sa navzájom zjednotia a vytvoria horizontálny vzťah. To znamená stav úplnej harmónie, kde nie je dokonca ani tá najmenšia disharmónia.

Mier neexistuje v izolácii, ale má svoj základ v pravej láske. Takisto, ako sloboda a šťastie majú svoj základ v pravej láske, i pravý mier nemôže nastať dovtedy, pokiaľ nebude existovať pravá láska. Akou láskou je však pravá láska? To je láska, ktorá dáva a potom zabudne, že dala, to znamená, že je to láska dávajúca bezpodmienečne. To je láska, ktorá dokonca odpúšťa a dáva nepriateľovi. To je druh lásky, ktorý dal Boh ľuďom v čase, keď nás stvoril. Preto je pôvod pravej lásky v Bohu. Keď nastane mier na základe takejto pravej lásky, potom takýto mier bude pravým mierom a prinesie so sebou slobodu a šťastie.

Aké sú podmienky, ktoré musia existovať za účelom dosiahnutia pravého mieru? Po prvé, musíme zjednotiť našu myseľ a telo, stať sa stelesnením pravej lásky a potom sa dostať na úroveň dokonalosti. Každý z nás sa musí stať pravou osobou, ktorá môže zvolať, "Boh, môj Otec", bez najmenšej hanby alebo zaváhania.

Po druhé, ako členovia spoločnosti musíme žiť životom pre iných a na základe toho musíme rešpektovať ľudské práva iných. Za žiadnych okolností sa nesmieme dopustiť porušenia ľudských práv inej osoby. Ľudia všetkých rás sú narodení s rovnakou hodnotou.

Po tretie, musíme vytvoriť rodiny, v ktorých kvety pravej lásky rozkvitnú v celej svojej kráse. Keď muž a žena, ktorí sú dokonalí v pravej láske, vstúpia do manželského vzťahu, splodia deti a vychovávajú ich, potom sa takáto rodina stáva pravou rodinou. Rodina je základnou jednotkou pre mier a šťastie medzi ľuďmi a základnou jednotkou pre vybudovanie kráľovstva neba na zemi.

Po štvrté, ako predstavitelia spoločnosti a národov musíme v každom prípade zakázať akékoľvek správanie vedúce k zneužitiu alebo k sprenevere verejných prostriedkov a taktiež musíme eliminovať všetko, čo ničí prostredie, ktoré nám umožňuje existenciu a prináša nám radosť. Ničenie životného prostredia nezahŕňa iba ničenie prírodného prostredia, ale taktiež zahŕňa ničenie sociálneho prostredia, ktoré nám umožňuje žiť spolu.

Úplné znenie sa nachádza na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer