spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Udalosti

Udalosti PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
25.03.2006
____________________
Udalosti

V novembri 2005 sa v Izraeli uskutočnila ďalšia z blízkovýchodných mierových iniciatív organizovaná Medzináboženskou a medzinárodnou federáciou za svetový mier. Účelom týchto iniciatív je predovšetkým zmierenie židov, kresťanov a moslimov a prispenie k vytváraniu podmienok mierového spolunažívania. Týchto aktivít sa zúčastňujú významní spoločenskí a náboženskí predstavitelia z celého sveta vrátane Vyslancov mieru. Slovensko malo svojich predstaviteľov už na niekoľkých z nich.

Pridruženou udalosťou bola inaugurácia pobočky Univerzálnej mierovej federácie v Izraeli, počas ktorej zaznel prejav reverenda Muna “Božia ideálna rodina – model svetového mieru” prezentovaný v rámci jeho celosvetového prednáškového turné.

Počiatky týchto mierových iniciatív siahajú do roku 2003, kedy bola v máji židovskými a kresťanskými predstaviteľmi podpísaná Jeruzalemská deklarácia, v ktorej okrem iného kresťania vyjadrili ľútosť nad tým, že oslavovali Ježišovo ukrižovanie, a židia nad tým, že ich predkovia boli príčinou ukrižovania. V septembri 2003 nasledovala Jeruzalemská mierová rezolúcia podpísaná židovskými, kresťanskými a moslimskými predstaviteľmi okrem iného vyjadrujúca, že násilie nemôže viesť k mieru. Ďalším významným krokom bola v decembri 2003 korunovácia Ježiša za kráľa mieru za účasti židovských, kresťanských a moslimských predstaviteľov.

Zmierovanie a spolupráca týchto troch náboženstiev odvodzujúcich svoje korene od Abraháma je dôležitým základom mieru nielen v tejto oblasti, ale aj na celom svete.

Viac na http://www.iifwp.org.

Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer