spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
DUCHOVNÝ SVET
spacer
Portál
O posolstvách
Posolstvá

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Posolstvá arrow Konfucianizmus

Islam PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
06.02.2006
____________________
Islam Odkazy predstaviteľov islamu
   
   
Mohamedova pečať Mohamed (570 - 632)

Mohamedov odkaz moslimom a ľuďom na zemi

Keď Boh stvoril ľudí, každý jednotlivec mal byť pre Neho objektom radosti. Ale kvôli pádu prvých ľudských predkov sa história proti Božej pôvodnej vôli vyvíjala nesprávnym smerom. Vznikli rasy, náboženstvá a v závislosti od životných podmienok rozličné kultúry. Napriek tomu je Stvoriteľom všetkých ľudí len jeden Boh. Koľko bolesti musí mať v srdci, keď sa pozerá na toto rozdelenie ľudstva do mnohých rás, náboženstiev a kultúr! Boh je Rodičom celého ľudstva, ale keď musí hľadieť na to, ako Jeho deti každý deň medzi sebou bojujú a hádajú sa o tom, kto má pravdu a kto sa mýli, ako sa musí cítiť? Ľudia na zemi nepoznajú celkový smer a vývoj Božej prozreteľnosti. Nepoznajú ani vzťah medzi Bohom a ľuďmi, a preto medzi náboženstvami dlhý čas neexistovala žiadna harmónia.

Boh je Rodičom ľudstva. Ak starostlivo skúmame život, zistíme, že pravda - pôvodný zdroj všetkých doktrín - je iba jedna. Ktoré z náboženstiev by učilo ľudí, aby uctievali zlo? Hoci ich metódy sa líšia, základným účelom je nasledovať dobro. Boh je pôvodné bytie absolútneho dobra a lásky a každé náboženstvo učí o láske.

Základné učenia všetkých náboženstiev sú podobné. Boh teraz veľmi túži zjaviť celkovú pravdu, spojiť doktríny všetkých náboženstiev a zjednotiť ich. Keď sa to uskutoční, môže si konečne odpočinúť. Po bezpočetných dňoch čakania napokon Boh poslal reverenda Son Mjong Muna, aby tento cieľ naplnil. Cez neho bol odhalený Princíp zjednotenia, aby sa všetky náboženstvá mohli zjednotiť.

Milí moslimovia, vy ste sa taktiež narodili ako Božie deti. Dúfam, že zjednotíte svoje názory. Dôvod na to je jednoduchý: Boh chce takéto zjednotenie. Boh z času Mohameda a Boh v tejto dobe je ten istý Boh. Je naším nemenným Rodičom. Nastal čas, aby sme sa tešili zo spoločného bratstva a vytvorili svetový mier. Boh si to celú dobu želal.

Bez jednoty náboženstiev je možnosť dosiahnutia mieru vo svete vzdialená. Vážení moslimovia, Mohamed váš žiada: Nepoužívajte našu jedinečnú vieru a doktrínu na spôsobenie bolesti veriacim iného presvedčenia, ale prijímajte každého s otvorenou náručou a srdcom. Otvárajte takto dvere dialógu o doktrínach a spojte sa. Zakladatelia štyroch hlavných náboženstiev sa zjednotili okolo jednej idey. Ježiš prijal a uznal Budhu a naopak. Osobne sme zažili Boha, ktorý sa tešil, keď nás videl na spoločnom seminári. Na základe tejto skúsenosti sme sa rozhodli zostať zjednotení ako jeden.

Reverend Son Mjong Mun prišiel na zem, aby vyjadril Božiu Vôľu a zjednotil rozdelené a rozptýlené ľudstvo. Prišiel v postavení Pravého rodiča. Dúfam, že moji nasledovníci ho takisto príjmu s pokorným postojom.

Ten, ktorého ste nasledovali, je Boh. Keď získate Božiu lásku a budete spolupracovať s veriacimi iných náboženstiev, Boh i Mohamed vás budú chváliť.

Prosím, čítajte Princíp zjednotenia dôkladne a na tichom mieste. Mohamed si celkom otvoril srdce, keď si na seminári uvedomil, že toto učenie je správnym vedením pre život človeka. Viem, že to nemôžete prijať zo dňa na deň. Akokoľvek, dúfam, že nikto z vás nezlyhá pri voľbe správnej a najpriamejšej cesty pre svoj život.

9. apríla 2001

   
  Abu Bakr (573 - 634)

Prvý kalif.

Alah je v skutočnosti Boh. Boh a Alah je jedno a to isté Bytie. Neviditeľný Boh je Rodičom ľudstva. Cez Princíp zjednotenia som spoznal pravdu, ktorá sa ma hlboko dotkla. Pretože reverend Son Mjong Mun mi pomohol uvedomiť si správne základy ľudského života a smer dejín, sľubujem, že budem nasledovať jeho cestu. Ďakujem.

   
  Umar ibn al-Khattab (c. 586-644)

Druhý kalif.

Mohamed je nadšenejší a oddanejší než ktokoľvek iný. Keď nám predstavil Princíp zjednotenia, Teológiu zjednotenia a reverenda Son Mjong Muna, povedal nám, že keď sme v neho verili až doteraz, mali by sme ho nasledovať ďalej, až dokonca. Táto nová pravda ma zasiahla viac ako samotné Mohamedovo učenie. Keď sme si uvedomili, že Boh je naším Rodičom, veľmi sa nás to dotklo. Je len jeden Boh, ktorého vyznávajú všetky náboženstvá, a Jeho zámer bol a je vždy ten istý. Bol som prekvapený, keď som sa dozvedel, že náboženstvá medzi sebou bojovali iba pre nepatrené rozdiely. Reverend Son Mjong Mun, nič ma nezastaví na tejto ceste. Sľubujem, že budem podporovať a nasledovať Pravých rodičov celého ľudstva.

   
  Uthman ibn Affan (c. 580-656)

Tretí kalif.

Uvedomil som si, že hoci je pre mňa Princíp zjednotenia novým poznaním, je to vzácna pravda, ktorá môže naozaj zmeniť svet a obnoviť ľudí. Pocítil som úprimnú ľútosť pri predstave bolesti, ktorú Boh prežíval, keď musel na ľudí tak dlho čakať. Reverend Son Mjong Mun má kvalifikáciu byť Mesiášom veku Splneného zákona a Pravým rodičom ľudstva. Verím tomuto veľkému učiteľovi a budem ho nasledovať.

   
  Ali ibn Abi Talib (c.600 - 661)

Štvrtý kalif.

Chcel by som zvolať, "Sláva Mohamedovi!" Pretože som nasledoval Mohameda, mohol som spoznať Princíp zjednotenia a stretnúť reverenda Son Mjong Muna. Všetci sme vďační obidvom týmto ľuďom. Princíp zjednotenia ponúka veľmi presné a jasné vedenie pre celé ľudstvo. Moslimovia, vaša veľká námaha a oddanosť nevyšli nazmar. Želám si, aby ste prijali učenie reverenda Son Mjong Muna. Je to veľký učiteľ, Mesiáš a Spasiteľ veku Splneného zákona. Prináša jasné a zrozumiteľné vysvetlenie konečného problému života a smrti. Veľmi si prajem, aby moslimovia študovali Princíp zjednotenia. Reverend Son Mjong Mun, vďaka za vaše nesmierne úsilie! Verím Pravým rodičom a budem ich nasledovať.

   
  Abdullah ibn Abbas

Učenec z obdobia Sahaba, ktorý vysvetľoval Korán.

Mohamed preukázal veľkú odvahu a nadšenie. Nedovolil nám pochybovať o Bohu. Ja, Abdullah ibn Abbas, budem nasledovať s absolútnou vierou všetko, čo povie Mohamed. Hoci som Princíp zjednotenia nepočul až tak často, môžem konštatovať, že je veľmi systematický a dobre prepracovaný. Myslím si, že jeho logické analýzy oslovili Mohamedovu myseľ. Aj ja sa chcem ním riadiť. Chcem o ňom svedčiť medzi moslimami, a tak preukázať svoju vieru v Boha, ktorý je v nebi, a v Pravých rodičov na zemi.

   
  Abdullah ibn Mas´ud

Žil v čase Mohameda, vysvetľoval Korán.

 
   
  Ubayy ibn Kab

Žil v čase Mohameda, známy ako hlavný vykladač Koránu.

 
   
  Abu Hanifa

Zakladateľ Hanafijskej školy.

 
   
  Malik ibn Anas

Zakladateľ Malikijskej školy.

 
   
  Ibn Idris ash-Shafi

Zakladateľ Shafijskej školy.

 
   
  Ahmad ibn Hanbal

Zakladateľ Hanbalskej školy.

 
   
  al-Ash´ari

Zakladateľ sunitskej teológie.

 


____________________
Zmenené ( 18.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 3
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer