spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Tretí Festival mieru

Tretí Festival mieru PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2021
____________________
Tretí Festival mieru

V nedeľu 3. októbra 2021 sa v nočných hodinách nášho času uskutočnilo tretie celosvetové podujatie pre vytvorenie mierového sveta s názvom Festival mieru Spoločnosti Nebeského rodiča s témou „Ste vzácnosťou pre Nebo“, ktoré organizovala Federácia rodín za svetový mier (FFWP). Toto podujatie bolo vysielané zo vzdelávacieho strediska HJ Heaven and Earth CheonBo Training Center na Čongpjongu v Kórei, kde bolo z dôvodu opatrení súvisiacich s prevenciou pred šírením koronavírusu prítomných iba niekoľko desiatok divákov, no tisícky divákov z celého sveta boli súčasťou online obecenstva s použitím technológie rozšírenej reality.

Podujatie otvorilo kórejské spevácke kvarteto Spero Spera piesňami „World“ (Svet) a „The one who gives happiness“ (Si to ty, kto prináša šťastie). Potom prítomných a online účastníkov privítal generálny riaditeľ medzinárodného ústredia Federácie rodín Jun Jong-ho, ktorý zdôraznil, že každý sme pre druhého vzácnosťou, za ktorú môžeme byť vďační, a že i pre Boha sme vzácnosťou, za ktorú je vďačný. Na záver svojho príhovoru uviedol moderátorsky pár podujatia - Pak No-hi a Mun Nan-jong, dlhoročných nasledovníkov Pravých rodičov, ako oslovujú manželov Munovcov (reverend Son Mjon Mun a Hak Ča Han Munová) za ich úsilie o vytvorenie svetovej rodiny všetkých ľudí. Po privítaní účastníkov podujatia priblížili význam požehnania manželstva, ktoré aj oni pred desiatkami rokov prijali od manželov Munovcov, a ktoré počas tohto podujatia prijmú prítomné páry a taktiež tie zúčastnené online. Potom uviedli dramatizované spracovanie dvoch kórejských príbehov - Šim Čong o detskej oddanosti a Čunhjang o manželskej láske pod názvom Šimčun Hjodžong.

Po skončení predstavenia bola pieskovým umením stvárnená téma vytvorenia Nebeského kráľovstva požehnanými rodinami. Nasledovalo video o živote manželov Munovcov a ich úsilí o vytvorenie mierového sveta v centre s Bohom, naším Nebeským rodičom. Po videu Mun Šin-ju, dcéra najstaršieho syna manželov Munovcov Hjo Džina, zaspievala pieseň „Going home“ (Ísť domov). Po slávnostnom prinesení vlajok štátov sveta na pódium sa začal samotný obrad požehnania manželstva, ktoré z manželstva vytvára Bohom požehnaný večný vzťah lásky manžela a manželky. Šesť požehnaných párov zastupujúc manželov Munovcov celebrovalo obrad požehnania na pódiu pre dvanásť reprezentatívnych párov. Požehnanie manželstva sa začalo obradom so svätou vodou, nasledovalo prednesenie sľubu manželstva, modlitba požehnania za páry, výmena prsteňov a vyhlásenie platnosti požehnania manželstva pred Bohom. Po obrade celebrujúce páry venovali požehnaným párom kytice kvetov.

Potom na pódium prišlo dvanásť reprezentatívnych čonbo párov, z toho šesť párov reprezentujúcich páry v Kórei a šesť párov reprezentujúcich páry vo svete. Čonbo (nebeský poklad/nebeská vzácnosť) páry sú tie požehnané páry, ktoré umožnili prijať požehnanie manželstva minimálne 430 manželským párom nielen na zemi, ale i 430 generáciám predkov v duchovnom svete. Celebrujúce páry im v mene pani Munovej odovzdali ocenenie v podobe pamätnej plakety a špeciálneho rúcha a taktiež kytice kvetov. Jedno z takýchto ocenení odovzdal Jun Jong-ho v mene pani Munovej online spôsobom prorokovi Samuelovi Radebe z The Revelation Spiritual Home v Južnej Afrike, ktorý sa v krátkom príhovore poďakoval za toto ocenenie. Potom jeden pár reprezentujúci požehnané páry a jeden pár reprezentujúci čonbo páry venovali pani Munovej kvety a dary, ktoré pre pani Munovú prevzali dva celebrujúce páry. Pani Munová sledovala toto podujatie online. Na záver tejto časti programu manželia z dvoch požehnaných párov (metodistický pár a budhistický pár) vo svojich ďakovných príhovoroch priblížili svoju cestu k prijatiu požehnania manželstva.

Potom nasledovali pozdravné príhovory týchto svetových osobností: bývalý prezident USA Donald Trump, bývalý kongresman USA Dan Burton s manželkou Samiou, taiwanský politik Liao Kuo-tung, podpredseda vlády Kambodže Bin Chhin, manželka prezidenta Albánska Monika Kryemadhi, bývalý premiér Nigeru Brigi Rafini, bývalý prezident Nigérie Goodluck Jonathan a juhoafrický politik Mathole Motshekga.

Pred záverečnými pozdravnými príhovormi známa kórejská speváčka Insuni zaspievala piesne „Amazing Grace“ (Úžasná milosť), Passion (Vášeň) a zmes rezkých piesní.

Na záver zazneli pozdravné príhovory týchto svetových osobností: bývalý senátor Zákonodarného zhromaždenia Colorada, USA, Sam Zakhem, bývalý senátor USA Orrin Hatch, predseda správnej rady The Washington Times Tom McDevitt, bývalá poslankyňa nepálskeho parlamentu Geeta Rana Chetri, indický politik Vijay Jolly, poslanec indického parlamentu Bhubaneswar Kalita, predseda dolnej komory parlamentu Eswatini Petros Mavimbela, bývalá ministerka vlády Beninu Christine Gbedji Vyaho, biskup Albert Chikuni z Family Life Ministries v Zimbabwe, známa kórejská herečka Džong Hje-son, bývalý tajomník Ministerstva zjednotenia v Južnej Kórei Kim Hjong-sok a osobností zo Spoločnosti Nebeského rodiča na celom svete.

Záznam z podujatia: youtu.be/fbAxN1QaD3g

____________________
Zmenené ( 13.04.2022 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer