spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Prvý Festival mieru

Prvý Festival mieru PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2021
____________________
Prvý Festival mieru

V nedeľu 4. apríla 2021 sa v nočných hodinách nášho času uskutočnilo celosvetové podujatie pre vytvorenie mierového sveta s názvom Festival mieru Spoločnosti Nebeského rodiča s témou „Ste požehnaním Neba“, ktoré organizovala Federácia rodín za svetový mier (FFWP). Toto podujatie bolo vysielané zo vzdelávacieho strediska HJ Heaven and Earth CheonBo Training Center na Čongpjongu v Kórei, kde bolo z dôvodu opatrení súvisiacich s prevenciou pred šírením koronavírusu prítomných iba niekoľko desiatok divákov, no tisícky divákov z celého sveta boli súčasťou online obecenstva s použitím technológie rozšírenej reality.

Podujatie otvorila skupina Happy Band, ktorá zaspievala piesne „Pool of Siloam“ (Rybník Siloe) a „I am God's Child“ (Som Božie dieťa). Potom prítomných a online účastníkov privítala Či I-son, ktorá sprevádzala programom. Následne uvítací príhovor predniesol generálny riaditeľ medzinárodného ústredia Federácie rodín Jun Jong-ho, ktorý zdôraznil, že mier v našich životoch a následne vo svete je spoločným ideálom ľudstva, o ktorý sa neúnavne snažili manželia Munovci celý svoj život. Bez pochopenia Boha ako nášho Nebeského rodiča nie je možné vytvoriť spoločnosť v centre s Bohom a následne jednu svetovú rodinu žijúcu v mieri, o čo sa naďalej snaží spoluzakladateľka FFWP Hak Ča Han Munová aj po odchode jej manžela do duchovného sveta, za čo ju oslovujú Matka mieru. Jun Jong-ho je nielen vynikajúcim rečníkom, ale je aj vynikajúcim spevákom a prítomným a Matke mieru venoval pieseň „My love, you are like shining stars“ (Moja láska, si ako žiariace hviezdy), ktorú má rada. Po piesni nasledoval muzikál o tom, ako spoločným úsilím môžeme vytvoriť svet mieru, radosti a šťastia. Po skončení muzikálu moderátorka uviedla tri časti ďalšieho programu súvisiace s témou podujatia Ste požehnaním Neba: Kto je Matka mieru?, Kto je Nebeský rodič? a Kto som ja?

Prvá časť „Kto je Matka mieru?“ začala výjavmi zo života pani Munovej stvárnenými pieskovým umením. Nasledovalo video o živote Matky mieru a jej úsilí o vytvorenie mierového a prosperujúceho sveta v centre s Bohom, naším Nebeským rodičom. Po ňom o Matke mieru prostredníctvom videopríhovorov prehovorili tieto popredné svetové osobnosti: premiér Kambodže Hun Sen, bývalý predseda Snemovne poradcov japonského parlamentu Čuiči Date, bývalý premiér a súčasný prezident Svätého Tomáša a Princovho ostrova Evaristo Carvalho, bývalý prezident Guatemaly Jimmy Morales, bývalý premiér Belgicka Yves Leterme, bývalý generálny tajomník OSN Pan Ki-mun, ktorý bol na Svetovom samite 2020 v Kórei počas odovzdávania Mierovej ceny Sonhak ocenený osobitnou Cenou zakladateľov (manželia Munovci) ako prejav uznania za obetavú prácu v OSN pri napĺňaní cieľov trvalej udržateľnosti vo svete, a v 2021 bol počas šiesteho Zhromaždenia nádeje vymenovaný za predsedu výboru Think Tank 2022, čo je projekt združujúci svetových odborníkov s cieľom mierového zjednotenia Kórey, bývalý predseda Snemovne reprezentantov USA Newt Gingrich, bývalý viceprezident USA Mike Pence, bývalý viceprezident USA Richard Cheney a premiér Nigeru Brigi Rafini. Na záver prehovoril z miesta konania podujatia bývalý poslanec kórejského Národného zhromaždenia Kim Gju-hwan. Vo svojom príhovore spomenul náhodné, no pre neho osudové stretnutia s Rev. Munom, ktoré ho viedli až k postu poslanca a k tomu, ako si uvedomil obrovské úsilie Matky Mieru pre zjednotenie oboch Kóreí a pre mier vo svete. Po príhovoroch tenor Paul Potts zaspieval pieseň „The Impossible Dream“ (Neuskutočniteľný sen).

Druhá časť „Kto je Nebeský rodič?“ začala výjavmi o vzťahu medzi Bohom a ľuďmi stvárnenými pieskovým umením. Nasledovalo video o večnej túžbe ľudí po spoznaní Boha a nášho vzťahu k Nemu. Po ňom na túto tému prostredníctvom videopríhovorov prehovorili tieto popredné náboženské osobnosti: predseda Medzináboženskej asociácie za mier a rozvoj (IAPD) v Afrike prorok Samuel Radebe z The Revelation Spiritual Home v Južnej Afrike, biskup Noel Jones zo City of Refuge Church v Los Angeles, USA, predseda Medzináboženskej asociácie za mier a rozvoj (IAPD) v Juhovýchodnej Ázii veľkňaz chrámu Radharaman vo Vrindavane, India, Shrivatsa Goswami a šejk Mansour Diouf zo Senegalu. Po týchto videopríhovoroch z miesta konania podujatia prehovoril predseda Konferencie predstaviteľov kórejského duchovenstva (KCLC) pre Soul a Inčon senior pastor Pak Jong-kju z Pamphylia Church a mních Do-bong, predstaviteľ chrámu Ubong z komplexu hlavného chrámu Popču budhistického rádu Džoge v Kórei. Po príhovoroch kórejský detský umelecký súbor Little Angels (Malí anjeli) zaspieval piesne „Mother of mine (Moja matka), „Color of The Wind“ (Farba vetra) a „A Beautiful World“ (Krásny svet).

Tretia časť „Kto som ja?“ začala výjavmi o zmysle živote človeka stvárnenými pieskovým umením. Nasledovalo video o neustálom hľadaní podstaty ľudského života a vzťahu ľudí k Bohu ako Božích synov a dcér k Nebeskému rodičovi. Následne na túto tému z miesta konania podujatia prehovorila vyslankyňa mieru, známa kórejská herečka Džong Hje-son o svojom vnímaní manželov Munovcov. Po nej mladý pár Ryan Hokanson a Chaisitdamrong Kamonchanok, ktorých rodičia prijali požehnanie manželstva od manželov Munovcov a ktorí spoločne vlani taktiež prijali požehnanie manželstva, porozprával o svojom požehnanom manželstve. Po týchto inšpirujúcich svedectvách známa kórejská speváčka Insuni zaspievala piesne „Dear Friend“ (Drahý priateľ), zmes rezkých piesní a „Amazing Grace“ (Úžasná milosť).

Na záver zo strany hostiteľov zo Spoločnosti Nebeského rodiča zazneli pozdravné a uvítacie príhovory adresované všetkým tým, ktorí sa začali angažovať v Spoločnosti Nebeského rodiča. Potom vedúca sekretariátu Hak Ča Han Munovej Wondžu McDevitt a generálny riaditeľ medzinárodného ústredia Federácie rodín Jun Jong-ho venovali dvom predstaviteľom z nich v mene pani Munovej kyticu kvetov. Následne ostatní v sále dostali na uvítanie kvety, čím sa skončil program festivalu.

Záznam z podujatia:
ipeacetv.com/vod_view/12562

Report z podujatia:
blog.naver.com/peacepeace2018/222298074270

Web:
peacelink.live/live/details/?vid=oNmSAnlWKeg

____________________
Zmenené ( 25.08.2021 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer