spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 32 - 02/2020 arrow Tretie Zhromaždenie nádeje

Tretie Zhromaždenie nádeje PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2020
____________________
Tretie Zhromaždenie nádeje

V nedeľu 22. novembra 2020 sa v nočných hodinách nášho času zo Svetového mierového centra Čongšim v Kórei s použitím technológie rozšírenej reality uskutočnilo tretie celosvetové podujatie pre vytvorenie mierového sveta s názvom Zhromaždenie nádeje, ktoré organizovali Univerzálna mierová federácia (UPF) a Federácia rodín za svetový mier (FFWP). Podujatie bolo venované téme kórejskej vojny a naživo ho vo všetkých časových pásmach sledovalo viac než sto miliónov divákov.

Po úvodnom videu o mierových aktivitách manželov Munovcov a ich úsilí o zjednotenie oboch Kóreí prítomných a online účastníkov privítal generálny riaditeľ medzinárodného ústredia Federácie rodín Jun Jong-ho, ktorý uviedol, že toto tretie zhromaždenie nádeje je venované téme kórejskej vojny, od vypuknutia ktorej prešlo 70 rokov, no doteraz nebola formálne ukončená. Toto zhromaždenie má byť začiatkom nielen formálneho ukončenie kórejskej vojny, ale aj mierového zjednotenia oboch Kóreí, ktoré je potrebné pre mierové zjednotenie sveta. O svoje dojmy a spomienky na kórejskú vojnu sa podelil veterán kórejskej vojny a prezident asociácie etiópskych veteránov kórejskej vojny plukovník Melesse Tessema. Po videu, ktoré priblížilo okolnosti kórejskej vojny a možnosti riešenia existujúceho stavu, predstavitelia siedmich vierovyznaní uskutočnili obrad mieru a jednoty. Jeho obsah spočíva v symbolickom vyjadrení jednoty prostredníctvom spoločného vliatia vody do jednej nádoby, po ktorom nasleduje reprezentatívna modlitba za jednotu všetkých ľudí. Po obrade zaznela Hymna mieru. Po nej nasledovali príhovory osobností z celého sveta, ktoré vyzdvihli úsilie manželov Munovcov a nimi založených a iniciovaných organizácií o vytvorenie mierového sveta a vyjadrili vďaku i podporu tomuto úsiliu.

Prvý príhovor predniesol veľký imám mešity Istiqlal v Jakarte, Indonézia, Nasaruddin Umar. Nasledovalo tanečné vystúpenie a video s témou kórejskej vojny, po ktorom sa uskutočnil prejav pocty veteránom a obetiam kórejskej vojny. Po tom, ako predstavitelia krajín, ktoré boli angažované v kórejskej vojne, veteráni vojny, náboženskí predstavitelia a predstavitelia Spoločnosti Nebeského rodiča venovali kvety pred virtuálnym pamätníkom kórejskej vojny, nasledovala minúta ticha za obete tejto vojny.

Po pietnej spomienke účastníkov zhromaždenia pozdravil medzinárodný predseda Univerzálnej mierovej federácie Thomas Walsh. Po ňom prehovoril bývalý svetoznámy futbalista a súčasný prezident Libérie George Weah. Ďalší príhovor predniesol veterán kórejskej vojny a bývalý poslanec Snemovne reprezentantov USA Charles Rangel. Po ňom prehovoril bývalý veľvyslanec USA v Južnej Kórei Christopher R. Hill. Potom prehovorila prezidentka Etiópie Sahle-Work Zewde. Ďalší príhovor predniesol bývalý premiér Kanady Stephen Harper. Potom sa prihovoril bývalý premiér Belgicka Yves Leterme. Prvú časť príhovorov uzavrel predseda Snemovne reprezentantov kolumbijského kongresu Germán Blanco Álvarez.

Po týchto úvodných príhovoroch Matka mieru, ako oslovujú spoluzakladateľku UPF a FFWP Hak Ča Han Munovú za jej úsilie o vytvorenie mierového sveta, pred svojím príhovorom položením kvetov vyjadrila vďaku vojnovým veteránom a uctila si pamiatku obetí vojny. Vo svojom príhovore povedala: „Po celom svete sa objavujú problémy v politike, ekonomike a náboženstve v dôsledku COVID-19. Uvedomujeme si obmedzenia samotného ľudského úsilia o riešenie nielen týchto problémov. Kľúčom k dosiahnutiu radostnej budúcnosti je uvedomiť si vo svojich životoch prítomnosť nášho Stvoriteľa, Nebeského rodiča. Boh je Nebeským rodičom ľudstva.“ Po jej prejave bol priblížený projekt online memoriálov kórejskej vojny (rememberkrwar.org).

Nasledovala prvá časť špeciálneho vystúpenia kórejského detského umeleckého súboru Little Angels ako prejav vďaky vojnovým veteránom.

Po ich vystúpení predniesol príhovor prezident Južného Sudánu Salva Kiir Mayardit. Ďalší príhovor predniesol premiér Srí Lanky Mahinda Rajapaksa a na záver prehovoril predseda Zákonodarného zhromaždenia Salvadora Mario Ponce.

Nasledovala druhá časť špeciálneho vystúpenia kórejského detského umeleckého súboru Little Angels ako prejav vďaky vojnovým veteránom. Po videu o ich svetovom turné k 60. výročiu vypuknutia kórejskej vojny, počas ktorého do 22 krajín ako anjeli mieru priniesli odkaz vďaky i posolstvo mieru, predviedli strhujúcu hru na tradičné bubny, po ktorej zaspievali zmes piesní z krajín, ktoré pomáhali v kórejskej vojne Južnej Kórei.

Po vystúpení členky súbory venovali kvety predstaviteľom jednotlivých krajín, ktoré podporili Južnú Kóreu, a taktiež vojnovým veteránom. Na záver spoločne s pani Munovou zaspievali tradičnú kórejskú pieseň Jednota vyjadrujúcu túžbu po zjednotení a živote v jednote.

Záznam z podujatia:
youtu.be/EdrDLQ5wDDA

Report z podujatia:
is.gd/3rdROH

----------

Keďže priamy prenos podujatia bol v našom časovom pásme v nočných hodinách, tak Univerzálna mierová federácia a Federácia rodín v Európe a na Blízkom východe odvysielali v nedeľu 22. novembra 2020 o 18. hod. SEČ zostrih z podujatia doplnený o príhovory duchovných a veteránov. Program uviedla Jošiko Pammer z Federácie rodín v Rakúsku a potom svoje modlitby, pozdravy, príhovory i poďakovania predniesli tieto osobnosti: člen Rady sikhov v Spojenom kráľovstve a predseda Rady sikhov Gurudwaras v Birminghame Pyara Singh Bhogal, pastorka Metodistickej cirkvi a Spojenej reformovanej cirkvi v Spojenom kráľovstve Kim Plumpton, arcikňaz Vladimir Fjodorov z moskovského patriarchátu Ruskej pravoslávnej cirkvi, veterán kórejskej vojny zo Spojeného kráľovstva Alan Guy, veterán kórejskej vojny z bývalého Sovietskeho zväzu Vladimir Arsenkin, veterán kórejskej vojny z Luxemburska Joseph Wagener, veterán kórejskej vojny z Francúzska Jacques Grisolet, veterán kórejskej vojny z Holandska Api Kleiner a veterán kórejskej vojny z Belgicka Reymond Behr.

Na záver Jošiko Pammer priblížila nedávno vydanú knihu o živote Dr. Hak Ča Han Munovej pod názvom „Matka mieru, ktorá zotiera slzy ľudstva“ a taktiež projekt Odkaz lásky, ktorý vznikol pri príležitosti tohtoročného 100. výročia narodenia Rev. Son Mjong Muna a 60. výročia svadby manželov Munovcov.

Záznam z vysielania:
vimeo.com/484190951

Report z vysielania:
is.gd/EUME3RoH

____________________
Zmenené ( 14.05.2021 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /www/f/e/u3758/public_html/administrator/components/com_bbclone/var/access.php on line 962