spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Druhé Zhromaždenie nádeje

Druhé Zhromaždenie nádeje PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2020
____________________
Druhé Zhromaždenie nádeje

V nedeľu 27. septembra 2020 sa v nočných hodinách nášho času zo Svetového mierového centra Čongšim v Kórei s použitím technológie rozšírenej reality uskutočnilo druhé celosvetové podujatie pre vytvorenie mierového sveta s názvom Zhromaždenie nádeje, ktoré organizovali Univerzálna mierová federácia (UPF) a Federácia rodín za svetový mier (FFWP). Podujatie naživo sledovalo vo všetkých časových pásmach viac než sto miliónov divákov.

Program začal vystúpením kórejského detského umeleckého súboru Little Angels, ktorý zaspieval kórejskú pieseň Arirang a Farba vetra. Po piesňach prítomných a online účastníkov privítal generálny riaditeľ medzinárodného ústredia Federácie rodín Jun Jong-ho, ktorý zdôraznil úsilie vytvárania mierového sveta prostredníctvom vzájomnej závislosti, spoločnej prosperity a univerzálnych hodnôt. O svoje dojmy z prvého Zhromaždenia nádeja sa podelili online príhovorom poslanec kórejského Národného zhromaždenia Im Džong-song a poslanec Snemovne reprezentantov japonského parlamentu Suzuki Kacumasa. Po ich príhovoroch predstavitelia siedmich vierovyznaní uskutočnili obrad mieru a jednoty. Jeho obsah spočíva v symbolickom vyjadrení jednoty prostredníctvom spoločného vliatia vody do jednej nádoby, po ktorom nasleduje reprezentatívna modlitba za jednotu všetkých ľudí. Po obrade zaznela Hymna mieru. Po nej nasledovali príhovory osobností z celého sveta, ktoré vyzdvihli úsilie manželov Munovcov a nimi založených a iniciovaných organizácií o vytvorenie mierového sveta a vyjadrili vďaku i podporu tomuto úsiliu.

Prvý príhovor predniesol bývalý predseda Svetového luteránskeho zväzu Munib A. Younan, ktorý bol na Svetovom samite 2020 v Kórei ocenený Mierovou cenou Sonhak pre rok 2020 za vytváranie medzináboženskej harmónie na Blízkom východe. Po ňom prehovoril kardinál Kelvin Edward Felix z Dominika, emeritný arcibiskup Castries vo Svätej Lucii.

Po ich príhovoroch nasledovala minúta ticha na počesť spoluzakladateľa UPF a FFWP reverenda Son Mjong Muna, ktorého 8. výročie odchodu do duchovného sveta pripadlo na 4.9.2020.

Po pietnej spomienke pozdravil účastníkov zhromaždenia medzinárodný predseda Univerzálnej mierovej federácie Thomas Walsh. Po ňom prehovoril bývalý prezident Nigérie a súčasný predseda Medzinárodnej rady najvyšších predstaviteľov za mier (ISCP) v Afrike Goodluck Jonathan. Ďalší príhovor predniesol bývalý kongresman USA a spolupredseda Medzinárodnej asociácie poslancov parlamentov za mier (IAPP) Dan Burton. Po ňom prehovoril bývalý predseda Snemovne reprezentantov filipínskeho Kongresu a spolupredseda Medzinárodnej asociácie poslancov parlamentov za mier (IAPP) Jose de Venecia Jr. Potom prehovoril bývalý premiér Portugalska a bývalý predseda Európskej komisie José Manuel Barroso. Ďalší príhovor predniesol bývalý viceprezident USA Richard Cheney. Prvú časť príhovorov uzavrel bývalý premiér a súčasný prezident Svätého Tomáša a Princovho ostrova Evaristo Carvalho.

Po týchto úvodných príhovoroch bývalý kórejský minister kultúry a turizmu Kim Mjong-gon a speváčka Hwang Su-mi zaspievali niekoľko piesní (You Raise Me Up, Nella Fantasia, piesne nádeje).

Po umeleckom vystúpení nasledoval prejav Matky mieru, ako oslovujú spoluzakladateľku UPF a FFWP Hak Ča Han Munovú za jej úsilie o vytvorenie mierového sveta. V ňom povedala: „Keď sa pozrieme na súčasný stav sveta, rozvoj civilizácie a vedy, vidíme, že náš život dosiahol vysoký komfort, no na druhej strane pokračuje znečisťovanie nášho životného prostredia, čo sa prejaví v zhoršenej kvalite života budúcich generácií. Čo môžeme s tým urobiť? Samotným ľudským úsilím to nedokážeme vyriešiť. Preto je najvyšší čas, aby sme si otvorili srdcia a vypočuli si Boží hlas a nasledovali ho.“

Keďže 12.9.2020 bolo 15. výročie založenia UPF, Dr. Munová pri tejto príležitosti slávnostne prekrojila tortu a predsedníčka UPF v Kórei Mun Jon-a a predseda Rady ambasádorov mieru Jun Džong-ro jej ako spoluzakladateľke UPF venovali kvety.

Záverečnú časť príhovorov začal bývalý viceprezident USA Dan Quayle. Po ňom pokračoval predseda Národného zhromaždenia Kambodže Heng Samrin a na záver prehovoril bývalý premiér Pakistanu Jusuf Reza Gilani.

Záznam z podujatia:
vimeo.com/462270751

Report z podujatia:
is.gd/2ndROH

----------

Keďže priamy prenos podujatia bol v našom časovom pásme v nočných hodinách, tak Univerzálna mierová federácia a Federácia rodín v Európe a na Blízkom východe odvysielali v nedeľu 27. septembra 2020 o 16. hod. SEČ zostrih z podujatia doplnený o príhovory viacerých osobností. Program uviedla predsedníčka iniciatívy Concerned People Donna Martijn z Holandska a následne predseda Univerzálnej mierovej federácie v Európe a na Blízkom východe Kacumi Ocuka priblížil projekt Zhromaždenie nádeje.

Potom svoje modlitby, pozdravy, príhovory i poďakovania predniesli tieto osobnosti: Asmaa Kuftaro zo Ženského poradného výboru pre úrad osobitného vyslanca OSN pre Sýriu, poslankyňa Štátnej dumy Ruska Jelena Grigorjevna Drapeko, právnička, edukačná konzultantka, aktivistka za rovnosť príležitostí Noshaba Hussain Syed zo Spojeného kráľovstva, riaditeľka strednej školy v Izraeli Tamam Wakkid-Dabbah, arcikňaz Vladimir Fjodorov z moskovského patriarchátu Ruskej pravoslávnej cirkvi, predstaviteľka Federácie žien v Rade OSN pre ľudské práva v Ženeve Srruthi Lekha Raaja Elango, poslankyňa Snemovne lordov Spojeného kráľovstva Sandip Verma, odborná asistentka pre angličtinu na univerzite v Macerate v Taliansku Viviana Gaballo, anglikánsky emeritný biskup Jeruzalema v Izraeli Riah Abu El-Assal, spisovateľka zo Spojeného kráľovstva Carole Stone, poslanec parlamentu Maroka Allal Amraoui a profesorka inštitútu práva a politických vied na univerzite EUROMED v Maroku Soumia Guennoun.

Na záver prezident Univerzálnej mierovej federácie v Európe a na Blízkom východe Jacques Marion priblížil plány týkajúce sa nadchádzajúcich Zhromaždení nádeje a iných aktivít Univerzálnej mierovej federácie.

Záznam z vysielania:
vimeo.com/462431142

Report z vysielania:
is.gd/EUME2RoH

____________________
Zmenené ( 14.05.2021 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /www/f/e/u3758/public_html/administrator/components/com_bbclone/var/access.php on line 962