spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Editoriál - Svet má nádej

Editoriál - Svet má nádej PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2020
____________________
Editoriál

Svet má nádej

V tomto roku ľudstvo pre COVID-19 zažíva veľké výzvy a situácia v spoločnosti naznačuje, že pokiaľ ľudia od základu neprehodnotia účel svojej existencie, tak budúcnosť ľudstva je neistá.

V minulom čísle sme priblížili výnimočný Svetový samit 2020, ktorý sa konal vo februári v Kórei. S odstupom času možno zhodnotiť, že bol zlomovým podujatím, ktoré formovalo model vytvárania nového sveta, a tým aj spôsob riešenia rodiacej sa globálnej krízy spôsobenej COVID-19. Na samite sa diskutovalo o novej, mierovej budúcnosti ľudstva založenej na spolupráci v zmysle vzájomnej závislosti, spoločnej prosperity a univerzálnych hodnôt. Tento koncept sa následne premietol do projektu, ktorý sa z dôvodu preventívnych opatrení realizuje online, no na druhej strane oslovuje stámilióny ľudí. Tento projekt pod názvom Zhromaždenie nádeje dáva ľuďom v tejto vážnej situácii novú nádej do budúcnosti. Vychádza z toho, že ak si uvedomíme jedinečnú hodnotu ľudského života prameniacu v Bohu, našom Nebeskom rodičovi, a ak Mu umožníme byť súčasťou nášho života, tak dokážeme zvládnuť nielen súčasnú krízu, ale naplniť aj Jeho odvekú túžbu, a to vytvoriť Nebeské kráľovstvo.

Bez Boha to jednoducho nejde. Čokoľvek ľudia robili bez Neho, obrátilo sa proti nim. Dokonca aj vierovyznania, keď ignorovali Jeho slovo. Ľudia v súčasnosti už nepotrebujú náboženstvo, potrebujú Boha. Bez Neho nemáme možnosť skutočne zažiť, že sme bratia a sestry jednej veľkej rodiny - spoločnosti Nebeského rodiča.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 12.03.2021 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer