spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
Rodina národov žijúcich v mieri môže vzniknúť jedine z národov rodín žijúcich v mieri.
- Rev. Son Mjong Mun

spacer
spacer
FEDERÁCIA RODÍN ZA MIER A JEDNOTU VO SVETE JE MEDZINÁRODNÉ ZDRUŽENIE RODÍN USILUJÚCE SA O ZREALIZOVANIE IDEÁLU PRAVEJ LÁSKY A VYTVORENIE SVETA MIERU A JEDNOTY PRE VŠETKÝCH ĽUDÍ.
spacer
Hlavné menu
Federácia rodín (FFWPU)
Ochrana osobných údajov
Kontakt
O Federácii rodín
Vznik
Ciele
Stanovy
Osveta FFWPU
Požehnanie manželstva
Dohodnuté manželstvá
Boží Princíp
Mierové posolstvá
Štyri veľké oblasti srdca
Význam manželstva
Manželstvo, rodina a spoločnosť
Rodina, manželstvo a rodičovstvo
Zásady šťastného rodinného života
Pravá spoločnosť
Historické rodiny
Ježišovo počatie
Homosexualita
Homosexuální styl
Zakladatelia FFWPU
Zjavenia
Životopis
Úmrtie reverenda Muna
Hľadanie strateného mieru
Prejavy
Rodisko
Info projekty
Verní manželia
Rodina a spoločnosť
Mier sa začína mnou
Duchovný svet
Kórea

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Ciele

Svetový samit 2020 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2020
____________________
Svetový samit 2020

V dňoch 3. až 8. februára 2020 sa na medzinárodnom výstavisku KINTEX neďaleko Soulu, Kórea, uskutočnil doteraz najväčší svetový samit svojho druhu (worldsummit.or.kr). Zúčastnilo sa na ňom viac než 6000 delegátov zo 170 krajín sveta vrátane bývalých a súčasných hláv štátov, premiérov a poslancov parlamentov, náboženských predstaviteľov, vedcov, nositeľov Nobelových cien, žurnalistov, podnikateľov a predstaviteľov ženských a mládežníckych organizácií. Program bol veľmi bohatý a zameraný na zvládnutie kritických výziev súčasnosti od klimatických zmien až po riešenie konfliktov s cieľom vytvoriť trvalý mier vo svete. Samit sa niesol v duchu troch základných princípov nevyhnutných pre dosiahnutie tohto cieľa: vzájomná závislosť, spoločná prosperita a univerzálne hodnoty. Na samite bola prijatá univerzálna mierová deklarácia, v ktorej sa uvádza, že globálna komunita občanov milujúcich mier vytvára v mierovej spolupráci založenej na pravej láske nebeský zjednotený svet (is.gd/WS2020Resolution).

Program samitu sa začal už 2. februára mediálnou konferenciou o svetovom mieri (vimeo.com/388775269), na ktorej bola inaugurovaná Medzinárodná asociácia médií za mier (International Media Association for Peace - IMAP. Konferencia bola organizovaná Univerzálnou mierovou federáciou (UPF) v spolupráci s mediálnymi spoločnosťami Segye Times z Kórey, Sekai Nippo z Japonska a The Washington Times z USA. Taktiež sa na nej zúčastnili primátor Soulu Pak Won-sun a minister kultúry a športu Pak Jang-wu. Témou konferencie bolo „Vytvorenie globálneho prostredia vzájomnej závislosti, spoločnej prosperity a univerzálnych hodnôt - úloha médií“. Podľa bodov uvedených v inauguračnej deklarácii sa asociácia bude sústreďovať na presadzovanie najvyššieho štandardu spravodajstva prinášaním pravdivých informácií, uvádzaním overených a hodnoverných zdrojov, dodržiavaním objektívnosti, neuverejňovaním zaujatého a znevažujúceho obsahu a rešpektovaním dôstojností čitateľov. Okrem toho bude podporovať nezávislé, spoločensky zodpovedné a morálne médiá, zasadzovať sa o zachovanie osobného súkromia ohrozovaného neprimeranými legislatívnymi požiadavkami alebo neserióznymi digitálnymi platformami a vytvárať profesionálne programy pre žurnalistov vrátane mediálnej etiky a oceňovania vysokokvalitného žurnalizmu. A taktiež vytvorí profesionálnu sieť pre žurnalistov s cieľom upevňovať mier vo svete, spoluprácu, univerzálne hodnoty, vzájomnú závislosť a spoločnú prosperitu. Viac na upf.org/8944.

Oficiálne otvorenie samitu bolo 3. februára (vimeo.com/388947421), na ktorom účastníkov privítal medzinárodný predseda UPF Thomas Walsh a prehovorili bývalý veľvyslanec USA v Južnej Kórei Christopher R. Hill, predseda Rogers Holdings and Beeland Interests Inc. Jim Rogers, bývalý prezident Nigérie a súčasný predseda Medzinárodnej rady najvyšších predstaviteľov za mier (ISCP) v Afrike Goodluck Jonathan, bývalý prezident Kiribati a laureát Mierovej ceny Sonhak Anote Tong a laureát Nobelovej ceny Mario J. Molina. Na záver otvorenia samitu bola účastníkmi podpísaná deklarácia samitu. V ďalšej časti programu prehovorili bývalý poslanec austrálskeho parlamentu David Clarke, bývalá prvá dáma Fidži Adi Koila Nailatikau, bývalý prezident Paraguaja Federico Franco, predstaviteľka Africkej únie Roslyn Ngeno, bývalý viceprezident Nepálu Parmanand Dža a členka Nezávislej rady Sudánu Raja Nicola Eissa Abdel-Masih.

Večer sa uskutočnil uvítací banket (vimeo.com/388981487), ktorý otvoril bývalý minister obrany Rakúska Dr. Werner Fasslabend a ďalej prehovorili bývalý kongresman USA a spolupredseda Medzinárodnej asociácie poslancov parlamentov za mier (IAPP) Dan Burton, bývalý predseda Snemovne poradcov japonského parlamentu Čuiči Date a prvá dáma Palau Debbie Remengesau. Banket sa skončil baletným stvárnením kórejského ľudového príbehu o oddanej dcére Šimčong v podaní kórejského baletného súboru Universal Ballet.

V utorok 4. februára sa uskutočnilo generálne zasadnutie samitu (vimeo.com/389199708), ktoré otvorili duchovní predstavitelia rôznych náboženských tradícií medzináboženským obradom vliatia vody do spoločnej nádoby. Prítomných pozdravil bývalý generálny tajomník OSN Pan Ki-mun. Po ňom pozdravné príhovory predniesli podpredseda kórejského Národného zhromaždenia Li Džu-jong, bývalý predseda Snemovne poradcov japonského parlamentu Čuiči Date a bývalý predseda Snemovne reprezentantov USA Newt Gingrich. Nasledoval príhovor Dr. Hak Ča Han Munovej, v ktorom uviedla: „Prvým krokom k mieru je pochopiť podstatu Boha a napĺňať Jeho vôľu. Vyriešiť problémy vo svete je možné tak, že sa staneme oddanými deťmi Boha, nášho Nebeského rodiča.“ Po jej príhovore na tému mieru prehovorili premiér Kambodže Hun Sen, bývalý prezident Guatemaly Jimmy Morales, bývalý premiér Indie Deve Gowda, viceprezident Mjanmarska Henry Van Thio, premiér Nigeru Brigi Rafini, viceprezidentka Filipín Maria Leonor Gerona Robredo a bývalý predseda Európskej komisie José Manuel Barroso. Po príhovoroch Dr. Munová podpísala deklaráciu samitu a udelila medaily ISCP desiatim účastníkom (bývalý premiér Indie Deve Gowda, bývalý premiér Pakistanu Sajid Jusuf Reza Gilani, bývalý dočasný prezident Haiti Jocelerme Privert, bývalý premiér Burkina Faso Beyon Luc Aldolphe Tiao, bývalý prezident Guatemaly Jimmy Morales, bývalý prezident Nikaraguy José Arnoldo Alemán Lacayo, bývalý predseda Európskej komisie José Manuel Barroso, bývalý prezident Nigérie Olusegun Obasanjo, bývalý viceprezident Nepálu Parmanand Dža a bývalý premiér Kanady Stephen Harper). Na záver oficiálneho programu Dr. Munová tromi údermi na gong mieru ukončila zasadnutie. No keďže 30. januára by sa jej manžel Dr. Mun dožil 100 rokov a ona oslávila 77. narodeniny, pripravili jej špeciálnu tortu a zaspievali všetko najlepšie k narodeninám. Okrem toho, pri príležitosti výročia narodenín manželov Munovcov predseda Ázijsko-pacifického mierového výboru Severnej Kórey Kim Jong-čol odovzdal pozdrav a kvetinový dar od severokórejského lídra Kim Čong-una. Taktiež prezident USA Donald Trump s manželkou Melaniou poslali blahoželanie k výročiu.

Na záver dňa sa uskutočnil špeciálny banket, na ktorom bola predstavená autobiografia Dr. Hak Ča Han Munovej s názvom „Matka mieru, ktorá zotiera slzy ľudstva“ a zároveň sa uskutočnila inaugurácia projektu „Matkina nadácia“ (vimeo.com/389217831). Gratulačný príhovor predniesol premiér Nigeru Brigi Rafini a bývalá prvá dáma Fidži Adi Koila Nailatikau. Banket sa skončil vystúpením kórejského detského umeleckého súboru Little Angels.

V stredu 5. februára sa uskutočnilo odovzdávanie Mierovej ceny Sonhak (sunhakpeaceprize.org) pre rok 2020 (vimeo.com/389407974). Okrem tejto ceny bola pri príležitosti 100. výročia narodenia spoluzakladateľa ceny, reverenda Dr. Son Mjong Muna, odovzdaná osobitná Cena zakladateľov (manželia Munovci). Viac na strane 2.

Okrem týchto spoločných zhromaždení sa 4. a 5. februára uskutočnili súbežné zasadnutia existujúcich a nových iniciatív UPF inaugurovaných sa samite. Medzinárodná rada najvyšších predstaviteľov za mier (International Summit Council for Peace) mala 4. a 5. februára tri zasadnutia na tému „Mier, bezpečnosť a ľudský rozvoj: Vytvorenie sveta trvalého mieru“. 4. februára prehovorili bývalý prezident Nigérie Goodluck Jonathan, bývalý premiér Kanady Stephen Harper, bývalý premiér Francúzska Dominique de Villepin, bývalý premiér Indie H. D. Deve Gowda, bývalý prezident Marshallových ostrovov Christopher Loeak, viceprezident Mjanmarska Henry Van Thio, premiér Papuy-Novej Guiney James Marape, viceprezident Južnej Afriky David Mabuza, bývalý premiér Španielska Felipe Gonzalez, bývalý premiér Burkina Faso Paul Kaba Thieba, vicepremiér Tongy Sione Vuna Fa’otusia a ďalší. 5. februára prehovorili bývalý prezident Kiribati Anote Tong, bývalý prezident Stredoafrickej republiky Michel Djotodia, bývalý premiér Čadu Emmanuel Nadingar, bývalý premiér Českej Republiky Mirek Topolánek, bývalý viceprezident Iránu Hassan Ghafourifard, bývalý premiér Talianska Enrico Letta, bývalá vicepremiérka Nepálu Sujata Koirala, bývalý premiér Pakistanu Sajid Jusuf Reza Gilani, bývalý premiér Švédska Carl Bildt, bývalý dočasný prezident Haiti Jocelerme Privert, bývalý premiér Írska Enda Kenny, bývalý prezident Nigérie Olusegun Obasanjo, bývalý prezident Vanuatu George Ati Sokomanu a ďalší. Viac na upf.org/8813.

Medzinárodná asociácia prvých dám za mier (International Association of First Ladies for Peace - IAFLP) mala 5. februára dve zasadnutia na tému „Vytvorenie kultúry mieru a vzájomnej prosperity: Úloha prvých dám“, na ktorých prehovorili prvá dáma Palau Debbie Remengesau, prvá dáma Nauru Ingrid Aingimea, bývala vicepremiérka Nepálu Sujata Koirala, bývalá prvá dáma Marshallových ostrovov Lieom Anono Loeak, bývalá prvá dáma Guatemaly Patricia Marroquín de Argueta, bývalá prvá dáma Nikaraguy Maria Fernanda Flores, bývalá prvá dáma Nigérie Patience Jonathan, manželka bývalého premiéra Írska Fionnuala Kenny, bývalá premiérka Fínska Anneli Jäätteenmäki, bývalá prvá dáma Paraguaja Emilia Patricia Alfaro de Franco, bývalá prezidentka Izraela Dalia Icik, manželka bývalého premiéra Toga Aman Agbomson Klutse, bývalá prvá dáma Malawi Callista Mutharika, bývalá prvá dáma Fidži Adi Koila Nailatikau, bývalá prvá dáma Kiribati Bernadette Meme Tong, bývalá prvá dáma Tanzánie Sitti Abdallah Mwinyi, manželka bývalého premiéra Albánska Flutura Ahmeti, ministerka zahraničných vecí Palau Faustina Rehurer-Marugg a ďalšie. Viac na upf.org/8830.

Medzinárodná asociácia poslancov parlamentov za mier (International Association of Parliamentarians for Peace - IAPP) mala 4. a 5. februára tri zasadnutia na tému „Vytvorenie sveta trvalého mieru: Úloha poslancov parlamentov“, na ktorých prehovorili podpredseda kórejského Národného zhromaždenia Li Džu-jong, predseda Výboru kórejského Národného zhromaždenia pre zahraničné záležitosti a zjednotenie Jun Sang-hjon, bývalý kongresman USA a spolupredseda IAPP Dan Burton, bývalý minister obrany Japonska Jošinori Ono, poslankyňa Štátnej dumy Ruska Jelena Grigorjevna Drapeko, poslanec Východoafrického zákonodarného zhromaždenia Martin Ngoga, viceprezident Poslaneckej snemovne Národného zhromaždenia Haiti Caleb J. Desrameaux, bývalá kongresmanka USA Loretta Sanchez, bývalý podpredseda Knesetu Jechiel Bar, podpredsedníčka Národného zhromaždenia Kambodže Khuon Sudary, poslankyňa parlamentu Moldavska Veronica Roșca, štátna ministerka Palau Faustina Rehuher-Marugg, predseda Výboru pre federálne záležitosti a poslanec parlamentu Južného Sudánu Otim David Okot, bývalý minister zahraničných vecí Thajska, bývalý kongresman USA John Mica, bývalá ministerka kanadskej vlády a bývalá poslankyňa kanadského parlamentu Margarett Best, poslanec Štátnej dumy Ruska Vasilij Vlasov, poslanec parlamentu Švajčiarska Yves Nidegger, viceprezident parlamentu Východného Timoru Luis Roberto da Silva, bývalá kongresmanka USA Barbara Cubin, bývalý kongresman USA Matt Salmon, bývalý minister fínskej vlády Kimmo Kalevi Sasi, poslanec parlamentu Maroka Allal Amraoui, podpredseda Národného zhromaždenia Nigeru Iro Sani, predseda parlamentu Tuvalu Sam P. Teo, podpredseda parlamentu Uzbekistanu Borij Alichonov a ďalší. Viac na upf.org/8801.

Medzináboženská asociácia za mier a rozvoj (Interreligious Association for Peace and Development - IAPD) mala 4. a 5. februára tri zasadnutia, na ktorých na tému „Vytvorenie sveta trvalého mieru: Úloha náboženstiev, medzináboženského dialógu a náboženských organizácií“ prehovorili prorok Samuel Radebe z The Revelation Church of God v Južnej Afrike, arcibiskup George Augustus Stallings Jr. z Imani Temple vo Washingtone D.C. v USA, imám Mohammad Ali Elahi z Islamic House of Wisdom USA, šejk Mowafaq Tarīf z drúzskej komunity v Izraeli, archimandrita Rogelio Saéz Carbó z grécko-ortodoxnej cirkvi v Španielku a Portugalsku, Rev. Kali Bahadur Rokaya z Národnej rady cirkví Nepálu, Shri Mohinder Singh Bhatia zo Sant Nirankari Mission v Spojenom kráľovstve, poradca katolíckeho biskupa v Dili vo Východnom Timore Martinho Germano da Silva Gusmao, Fouad Sobbi z Mandejského svetového kongresu v Austrálii, Souffrant Evans z Ministerstva náboženstva na Haiti, Swami Shantatmananda z Ramakrishna Mission v Indii, budhistický mních Bhaddanta Sobhita z Mjanmarska, Suhadi Sendjaja z Aceh Ulema Council (MPU) v Indonézii, emeritný profesor Rev. Yoshio Kawakami z univerzity Tezukayama Gakuin University v Japonsku, Andrej Juraš z Oddelenia pre náboženské záležitosti a národnosti Ministerstva kultúry Ukrajiny, šejk a imám Nuru Mohammed z komunity Khoja Shia Ithna Asheri v Birminghame v Spojenom Kráľovstve, imám Talib Shareef z Masjid Muhammad v USA, biskup Juan Habib Chamieh z Komisie východných cirkví v Argentíne, prezident Kórejskej muslimskej federácie Hussein Kim Dong Ok, šejk Mohamed Khan z Kene, patriarcha Nicolas z Ortodoxného patriarchátu národov vo Francúzsku, kňaz Yacobos Abu-Aaqel pre arabskú ortodoxnú komunitu v Israeli, Rev. Wako Higashi z budhistického chrámu Chokoan v Japonsku, Hongsa Boriboun z Central Buddhist Fellowship Organization v Laose, archimandrita Joseph Saghbini z Melchitskej gréckokatolíckej cirkvi v Libanone, Ruth Cleaver z medzináboženskej rady Aucklandu na Novom Zélande, Rev. Devasiri Pieris z anglikánskej cejlónskej cirkvi na Srí Lanke, Balangoda Ananda Chandrkeerthi z Bhiksu University na Srí Lanke a ďalší. Viac na upf.org/8803.

Konferencia predstaviteľov svetového duchovenstva (World Clergy Leadership Conference - WCLC) mala 5. februára zasadnutie na tému „Vytvorenie nebeského zjednoteného sveta“, na ktorom prehovorili biskup Noel Jones zo City of Refuge Church v Los Angeles v USA, emeritný dekan Katedrály sv. Petra v Ženeve vo Švajčiarsku, Rev. William A. McComish, arcibiskup George Augustus Stallings Jr. z Imani Temple vo Washingtone D.C. v USA, Rev. Stephen Kim za WCLC v Kórei, prorok Samuel Radebe z The Revelation Church of God v Južnej Afrike za WCLC v Afrike, biskup Jonas Florencia z Return of Christ Mission Church v Brazíli za WCLC Latinskej Amerike, Rev. Kali Bahadur Rokaya z Národnej rady cirkví Nepálu a Rev. Toru Miyahara z Japonska za WCLC v Ázii, Rev. Luonne Rouse z USA za WCLC v Severnej Amerike a ďalší. Viac na upf.org/8800.

Mládežnícka organizácia Mládež a študenti za mier bola začlenená pod UPF ako Medzinárodná asociácia mládeže a študentov za mier (International Association of Youth and Students for Peace - IAYSP), ktorá mala 4. a 5. februára dve zasadnutia na tému „Urobme mier skutočnosťou“, na ktorých prehovorili bývalý prezident Kiribati Anote Tong, profesor z univerzity Kathmandu University Subaš Dža v Nepále, riaditeľka vzdelávacieho inštitútu Afghan Institute of Learning v Afganistane Sakena Jakubi, bývalý viceprezident Nepálu Parmanand Dža a ďalší. Viac na upf.org/8809.

Medzinárodná asociácia za mier a hospodársky rozvoj (International Association for Peace and Economic Development - IAED) bola inaugurovaná na samite a mala 4. a 5. februára štyri zasadnutia na tému „Vytvorenie globálneho prostredia vzájomnej závislosti, spoločnej prosperity a univerzálnych hodnôt: Úloha podnikateľských subjektov“, na ktorých prehovorili predseda Rogers Holdings and Beeland Interests Inc. Jim Rogers, bývalý poslanec Knesetu Akram Hasson, bývalý kongresman USA Clifford Stearns, bývalý prezident železničnej spoločnosti JR Kyushu Railway Company v Japonsku Jošitaka Iši, predseda kórejskej sekcie ASEANu Park Sang-won, bývalý minister vzdelávania Kórey Kim Bjong-džun, spoluzakladateľ spoločnosti AirAsia Datuk Pahamin Rajab, riaditeľ Americko-indickej obchodnej komory Purnima Voria a ďalší. Viac na upf.org/8950.

Medzinárodná asociácia akademikov za mier (International Association of Academicians for Peace - IAAP) bola inaugurovaná na samite a mala 4. a 5. februára štyri zasadnutia na tému „Vízia sveta mieru“, na ktorých prehovorili biológ a laureát Mierovej ceny Sonhak Modadugu Vidžaj Gupta, predseda Kórejskej rady pre univerzitné vzdelávanie Kim Hon-Jong, prezident Unification Theological Seminary v USA Thomas Ward, bývalý minister obrany Rakúska Dr. Werner Fasslabend, zástupkyňa výkonného riaditeľa UNICEF Rima Salah z Jordánu Rima Salah, bývalá predsedníčka parlamentu Luxemburska Erna Hennicot-Schoepges, zakladateľ Medzinárodného centra štúdia práva a náboženstva na univerzite Brigham Young University v USA Cole Durham, prezident Akadémie profesorov za svetový mier Frank Kaufmann, vedúci oddelenia židovskej filozofie na univerzite Bar Ilan University v Izraeli Hanoch Ben Pazi, prezident univerzity Sun Moon University v Kórei Hwang Son-Džo, bývalý minister vzdelávania, vedy a technológie Kórey Kim Do-jon, prezident Hjodžong nadácie akademikov v Kórei Džin Song-be a ďalší. Viac na upf.org/8789.

HJ Medzinárodná nadácia pre jednotu vedy (HJ International Foundation for the Unity of the Sciences - HJIFUS) mala 3. a 5. februára štyri zasadnutia na tému „Zvládnutie environmentálnych hrozieb v prospech ľudstva“, na ktorých prehovorili laureát Nobelovej ceny za chémiu Mario J. Molina, laureát Nobelovej ceny za fyziológiu alebo medicínu Luc Montagnier, člen Medzivládneho panelu o zmene klímy oceneného Nobelovou cenou za mier Rattan Lal, riaditeľ Inštitútu pre environmentálne vzdelávanie David Zandvliet, generálny tajomník Svetového kongresu environmentálneho vzdelávania Mario Salomone a ďalší. Viac na upf.org/8812

Fórum Strednej Ázie (Central Asian Forum) malo 5. februára zasadnutie na tému „Spolupráca a mier: Perspektíva a vzájomná závislosť v Eurázii“, na ktorom prehovorili Danaj Išemkulov z Euroázijskej rady pre medzinárodnú spoluprácu a bezpečnosť, bývalý predseda parlamentu Kirgizska Zajnidin Kurmanov, predstaviteľka prezidentskej administratívy Uzbekistanu Sajora Kodžajeva, bývalý poslanec parlamentu Tadžikistanu a súčasný predseda Akadémie vied Tadžikistanu Mamadsho Ilolov, bývalý podpredseda vlády Mongolska Cerendaš Ojunbatar, poslanec Štátnej dumy Ruska Gadzimurad Omarov, poslanec Štátnej dumy Ruska Andrej Svincov, riaditeľ Výskumného ústavu Strednej Ázie Tetsuji Tanaka, poslanec Národného zhromaždenia Kórey Lim Džong-song a ďalší. Viac na upf.org/8799.

Balkánska mierová iniciatíva (Balkans Peace Initiative) mala 5. februára zasadnutie na tému „Trvalý mier na Balkáne“, na ktorom prehovorili bývalý prezident Albánska Alfred Moisiu, bývalý premiér Dánska a bývalý generálny tajomník NATO Anders Rasmussen, bývalý prezident Čiernej Hory a predseda Podgorički klubu Filip Vujanović, predseda Fóra pre strategické štúdie v Srbsku Neven Cvetićanin, bývalý premiér Albánska Vilson Ahmeti, predseda Fóra pre európske výhľadové štúdie vo Fancúzsku Emmanuel Dupuy, bývalý poslanec parlamentu Kosova Hydajet Hyseni a ďalší. Viac na upf.org/8804.

V dňoch 6. a 7. februára účastníci samitu cestovali do Svetového mierového centra Čongšim, aby sa zúčastnili na rôznych podujatiach. 6. februára sa zúčastnili na podujatí k 100. výročiu narodenia reverenda Dr. Son Mjong Muna a 77. výročiu narodenia jeho manželky Dr. Hak Ča Han (viac na strane 1) a taktiež k 7. výročiu Zakladajúceho dňa Božieho kráľovstva (vimeo.com/389651575). 7. februára sa zúčastnili na oslave 60. výročia svadby manželov Munovcov a na obrade požehnania manželstva (viac na strane 4).

Viac na upf.org/8769. Videoreportáž na vimeo.com/393010160.

Tieto samity sú dôkazom toho, že ľudia, ktorí pochádzajú z rôzneho kultúrneho, náboženského a ideologického prostredia, a ktorých mnohí predkovia v minulosti boli nepriateľmi a ich animozita pretrváva doteraz, sú schopní stretnúť sa a rokovať o vytvorení mierového sveta a ukončiť tak históriu utrpenia páchaného človekom voči iným ľuďom. Mierový svet je túžbou každého rozumného človeka a kde je vôľa, tam sa nájde aj cesta pre realizovanie tejto túžby. Viac o svetových samitoch na upf.org/programs/world-summit.

____________________
Zmenené ( 27.11.2021 )
Hodnotenie čitateľov: / 4
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer
Neprehliadnite
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Svadba Pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň Nebeského rodiča
Na zamyslenie
Odkaz lásky

Ježiš sa narodil, aby vytvoril svet lásky, nie aby bol ukrižovaný. Jeho túžba sa konečne napĺňa. Nech je tento odkaz lásky inšpiráciou pre každého z nás.

www.odkazlasky.sk
Udalosti
apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
máj 2024
P U S Š P S N
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Najnovšie
Najčítanejšie


spacer