spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Editoriál - Mier sa začína mnou ... a šíri sa ďalej

Editoriál - Mier sa začína mnou ... a šíri sa ďalej PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
07.07.2019
____________________
Editoriál

Mier sa začína mnou

... a šíri sa ďalej. Aj v tomto roku pokračovali festivaly mieru, rodiny a jednoty, na ktorých sa stretli tisícky ľudí z rôznych vierovyznaní, pretože mier a rodina, to sú fenomény, ktoré prekračujú hranice náboženstiev a cirkví. Tieto festivaly privádzajú k sebe ľudí, ktorí by sa za bežných okolností nikdy nestretli a neuvedomili by si, že byť Božím synom a dcérou je dôležitejšie, ako byť takého alebo onakého vyznania. Toto uvedomenie posilnilo a zreálnilo snahu prítomných vytvoriť mierovú spoločnosť založenú na rodine, pretože rodina vychádzajúca z manželstva jedného muža a jednej ženy je základom mieru, lásky a šťastia.

Na týchto festivaloch si mohli ľudia vypočuť príhovor Dr. Hak Ča Han Munovej, ktorú mnohí z úcty k jej snahe o vytvorenie mierového sveta v duchu jednej rodiny v centre s Bohom nazývajú Matka Munová alebo Matka mieru. Keďže Boh stvoril človeka na svoj obraz, ako muža a ženu ich stvoril, aby sa stali stelesnením Jeho mužskosti a ženskosti, spoločne ako manželia stelesnením Jeho dokonalej jednoty, a ako rodičia stelesnením Jeho rodičovstva, tak sa tisíce párov na týchto festivaloch rozhodlo prijať požehnanie manželstva, čím bol ich vzťah uznaný Bohom za manželstvo a mohli tak stelesniť jednotu lásky manžela a manželky v centre s Bohom.

Mier sa začína jedine mnou, v mojom srdci, a rozvíja sa predovšetkým v rodine, pretože rodina je tým najideálnejším miestom pre naučenie sa životu v láske a mieri. Bez mieru v sebe nie je mier v manželstve, bez mieru v manželstve nie je ani v rodine. A bez mieru v rodine nie je ani v spoločnosti.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 19.03.2020 )
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer