spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Festival mieru a rodiny v Zimbabwe s požehnaním manželstva

Festival mieru a rodiny v Zimbabwe s požehnaním manželstva PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2018
____________________
Festival mieru a rodiny v Zimbabwe s požehnaním manželstva

Po druhom festivale kultúry a hudby „Mier sa začína mnou“ v USA odcestovala Dr. Hak Ča Han Munová do Zimbabwe, aby 21.11.2018 prehovorila na Národnom športovom štadióne v Harare a udelila požehnanie manželstva tisíckam párov. Po prílete 19.11.2018 ju na letisku privítala ministerka obrany Oppah Muchinguri Kashiri a 20.11.2018 sa stretla s prezidentom Zimbabwe Emmersonom Mnangagwom v prezidentskom paláci.

Na druhý deň od rána začali na štadión prichádzať účastníci festivalu, ktorý organizovali Federácia rodín a Univerzálna mierová federácia, a aj napriek veľkej horúčave prišlo okolo 20 000 párov. Po hudbe a speve v podaní policajnej kapely a detského zboru reverend Mwalagho Kililo, ktorý moderoval udalosť, privítal účastníkov a uviedol arcibiskupa Johannesa Ndangu z Apostolic Christian Council of Zimbabwe. Arcibiskup Ndanga privítal účastníkov na významom podujatí spojenom s udelením požehnania manželstva, hovoril o Božom pláne pre ľudí a aktivitách manželov Munovcov. Nasledovalo video One family under God - God bless Africa (Jedna rodina v centre s Bohom - Boh žehnaj Afrike). Pred obradom požehnania manželstva prorok Paul N. Bendera z cirkvi The Revelation Church of Tanzania a biskup Albert Chikuni z Family Life Ministries predniesli slávnostné modlitby.

Nasledovalo požehnanie manželstva, ktoré bolo prvé v takomto rozsahu mimo Kórey, ktoré udelila osobne Dr. Munová. Požehnanie začalo obradom so svätou vodou, nasledovala modlitba Dr. Munovej, prednesenie sľubu manželstva, modlitba požehnania Dr. Munovej za páry a jej vyhlásenie požehnania manželstva za platné pred Bohom. Po požehnaní manželstva náčelník Misheck Njelele s manželkou venoval Dr. Munovej kvety a reverend Bosako Iyolangomo s manželkou jej venovali dar. Gospeloví speváci, súrodenci Kuda a Mercy Mutsvene, zaspievali zúčastneným párom Amazing grace (Úžasná milosť) a iné piesne.

Arcibiskup Ndanga uviedol Dr. Munovú, ktorá predniesla prejav o zodpovednosti vytvoriť Božie kráľovstvo: „Vy, ktorí ste dnes prijali požehnanie manželstva, získali ste kvalifikáciu byť občanmi Nebeského kráľovstva, kde nás objíma Nebeský rodič. Avšak s tým prichádza zodpovednosť.“ Námestník ministra informácií, propagácie a vysielania Energy Mutodi uviedol štátneho ministra a guvernéra provincie Masvingo, Josiaha Duniru Hungweo, ktorý v mene prezidenta Zimbabwe prečítal jeho prejav. Prezident v ňom okrem vďaky Dr. Munovej za jej úsilie o mier uviedol, že vláda zváži vyhlásenie 21. novembra za národný deň mieru a rodiny. Festival skončil slávnostným zvolaním pre šťastie, ktoré viedol prezident Federácie rodín v Nigérii George Ogurie.

Po tomto festivale Dr. Munová odcestovala do Južnej Afriky, aby prehovorila na 2. africkom samite venovanom odkazu Nelsona Mandelu a udelila požehnanie manželstva.

Viac na http://www.miersazacinamnou.sk.

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer