spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Ázijsko-pacifický samit 2018 a Festival mieru a rodiny s požehnaním manželstva

Ázijsko-pacifický samit 2018 a Festival mieru a rodiny s požehnaním manželstva PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2018
____________________
Ázijsko-pacifický samit 2018 a Festival mieru a rodiny s požehnaním manželstva

Po Druhom africkom samite s požehnaním manželstva v Južnej Afrike odcestovala Dr. Hak Ča Han Munová do Nepálu, aby prehovorila na Ázijsko-pacifickom samite 2018 a udelila požehnanie manželstva. Dr. Munová sa po prílete 29.11.2018 stretla s prezidentkou Nepálu Bidhjá Déví Bhandáríovou v prezidentskom paláci, kde diskutovali o úlohe žien v ére pacifickej civilizácie.

Ázijsko-pacifický samit 2018 na tému „Vážne výzvy súčasnosti: Vzájomná závislosť, vzájomná prosperita a univerzálne hodnoty“ sa uskutočnil v dňoch 30.11.-03.12.2018 v hoteli Hyatt Regency v Káthmandu. Bol siedmym a záverečným zo série týchto samitov v roku 2018, ktoré začali v januári v Senegale. Samit bol organizovaný Univerzálnou mierovou federáciou (UPF) s podporou nepálskej vlády.

Na samite sa zúčastnilo viac než 1500 hostí, pričom 500 z nich boli delegáti zo 45 krajín. Nepálsky premiér Khadga Prasad Sharma Oli privítal 6 súčasných štátnych predstaviteľov a mnohých bývalých predstaviteľov. Okrem nich sa na samite zúčastnilo 5 prvých dám, 10 bývalých prezidentov a premiérov, 1 podpredseda vlády, 7 vládnych ministrov a 5 predsedov parlamentov a národných zhromaždení, 300 členov parlamentov a 50 náboženských predstaviteľov. Ďalej boli prítomní rôzni predstavitelia spoločnosti a súkromného sektora a taktiež členovia Medzinárodnej konferencie ázijských politických strán (ICAPP) a Medzinárodnej asociácie členov parlamentov za mier (IAPP).

Program samitu sa začal 30.11.2018 uvítacím banketom. Úvodné zasadnutie začalo 1.12.2018 nepálskou hymnou a počas neho zazneli príhovory na tému samitu od hláv štátov a vlád. Nepálsky premiér Khadga Prasad Sharma Oli privítal Dr. Munovú, ktorá prehovorila o vytvorení nebeskej ázijsko-pacifickej civilizácie v centre s Bohom: “Musíme vytvoriť spoločnosť, ktorá bude nasledovať Boha. Ak to urobia všetky krajiny, potom budeme bratmi a sestrami pred Bohom, ktorí žijú v harmónii.“

Samit pokračoval týmito zasadnutiami: Zasadnutie II: Mier, rozvoj, dobré spravovanie a úloha členov parlamentov, Zasadnutie III: Úloha náboženských organizácií a občianska spoločnosť, Zasadnutie IV: Klimatické zmeny, Zasadnutie V: Úloha médií, Záverečné zasadnutie: Mierové iniciatívy a mierové projekty vo svete. Okrem toho sa uskutočnili bilaterálne a multilaterálne stretnutia na diplomatickej a obchodnej úrovni o vzájomnej spolupráci.

Počas samitu bola podpísaná Káthmanduská deklarácia o mieri a rozvoji, v ktorej sa uvádza, že „manželstvo a rodina sú nevyhnutné pre dosiahnutie trvalého mieru a šťastia“. Okrem tejto deklarácie bola prijatá Deklarácia o klimatických zmenách. Ďalej bola inaugurovaná Medzináboženská asociácia za mier a rozvoj (IAPD) v ázijsko-pacifickom regióne a prijatá deklarácia o inaugurovaní Medzinárodnej asociácie primátorov a starostov za mier (IMAP).

Festival mieru a rodiny 2.12.2018 sa uskutočnil festival mieru a rodiny na tému „Posilnenie manželstva a rodiny“, na ktorom bolo 4500 účastníkov. Počas neho stovky párov vrátane účastníkov samitu a vyše 700 primátorov a starostov z Nepálu a 2100 vyslancov mieru prijalo požehnanie manželstva od Dr. Munovej. Po obrade požehnania nepálsky premiér Khadga Prasad Sharma Oli prijal od Dr. Munovej ocenenie za vedenie a dobré spravovanie.

Viac na http://www.miersazacinamnou.sk.

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer