spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Dni mieru a rodiny v Latinskej Amerike

Dni mieru a rodiny v Latinskej Amerike PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2018
____________________
Dni mieru a rodiny v Latinskej Amerike

Po podobných udalostiach vo Viedni z apríla 2018 (pozrite číslo 27 časopisu) sa dni mieru a rodiny uskutočnili v Sao Paule v Brazílii.

Prvý latinskoamerický samit
V dňoch 2. až 5. augusta 2018 sa v hoteli Renaissance v Sao Paule uskutočnil prvý latinskoamerický samit organizovaný Univerzálnou mierovou federáciou (UPF) na tému „Mier a rozvoj v Latinskej Amerike: Vzájomná závislosť, vzájomná prosperita a univerzálne hodnoty“. Na konferencii sa zúčastnilo 400 predstaviteľov spoločnosti z viac ako z 40 krajín Latinskej Ameriky vrátane šiestich bývalých prezidentov, členov parlamentov z rôznych krajín a náboženských predstaviteľov. Boli tam tiež hostia z USA, Európy, Japonska a Kórey.

Samit začal 2. augusta privítaním a úvodnými prejavmi. Mal šesť zasadnutí, pričom na prvom zasadnutí 3. augusta sa k účastníkom prihovorila Dr. Hak Ča Han Munová, zakladateľka mierovej ceny Sonhak, v ktorom uviedla, že Severná a Južná Amerika zohrávajú v Božej prozreteľnosti dôležitú úlohu a preto majú spolupracovať. Taktiež uviedla, že história je poznačená šovinistickým vplyvom mužov v spoločnosti, čo spôsobovalo mnohé problémy, a preto je dôležité, aby ženy zohrávali dôležitú úlohu v spoločnosti. Druhé zasadnutie bolo venované téme mieru a rozvoja v Latinskej Amerike, na ktorom prehovorili zúčastnení bývalí prezidenti. Tretie zasadnutie sa týkalo činnosti Medzinárodnej asociácie členov parlamentov za mier (IAPP). Na štvrtom zasadnutí boli prezentované projekty UPF, napr. Cesta mieru (Peace Road) a mierová cena Sonhak. 4. augusta bolo piate zasadnutie, ktoré bolo venované inaugurácii Medzináboženskej asociácie za mier a rozvoj (IAPD) v Latinskej Amerike, počas ktorej prehovorili zúčastnení náboženskí predstavitelia. Na záver bolo prečítané a podpísané vyhlásenie IAPD. Šieste zasadnutie bolo venované plánom do budúcnosti. Poobede sa účastníci samitu zúčastnili na festivale rodiny. Po festivale sa samit skončil podpísaním mierovej deklarácie zo Sao Paula, ktorou účastníci vyjadrili rozhodnutie podporovať mierové iniciatívy a úsilie o vytvorenie sveta vzájomnej závislosti a prosperity, a univerzálnych hodnôt - globálnej rodiny v centre s Bohom.

Od šťastnej rodiny k svetu mieru
4. augusta 2018 sa na futbalovom štadióne Allianz Parque v Sao Paule v Brazílii zišlo na festivale mieru a rodiny približne 30 000 ľudí prevažne z Latinskej Ameriky, aby podporili úsilie o vytvorenie kultúry mieru založenej na rodine. „Od šťastnej rodiny k svetu mieru“ bolo hlavnou témou festivalu.

Program začal vystúpením dvoch známych speváckych duí Fernando & Sorocaba a Thaeme & Thiago. Potom vystúpilo taekwondo, ktoré oslávilo 48. výročie svojej činnosti v krajine. Nasledoval zbor zložený zo stoviek spevákov. Pred hlavným prejavom prehovorila Daniela De Cássia Santos Brito, primátorka mesta Monteiro Lobato, a Anthony Thomas Aquinas Carmona, bývalý prezident Trinidadu a Tobaga. Po videu o živote manželov Munovcov nasledoval prejav Dr. Munovej, v ktorom povedala: „Svet mieru je možné vytvoriť, ak praktizujeme pravú lásku a žijeme pre druhých.“ Po prejave bývalý prezident zákonodarného zhromaždenia Kostariky, José Alberto Alfaro Jiménez s manželkou, venovali Dr. Munovej kvety. Festival pokračoval hudobným programom.

Viac na http://www.miersazacinamnou.sk.

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer