spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Prvý africký samit za mier, bezpečnosť a udržateľný rozvoj

Prvý africký samit za mier, bezpečnosť a udržateľný rozvoj PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2018
____________________
Prvý africký samit za mier, bezpečnosť a udržateľný rozvoj

18.-19. januára 2018 sa v Dakare, Senegal, uskutočnil Prvý africký samit za mier, bezpečnosť a udržateľný rozvoj s témou „Nová Afrika: vzájomná závislosť, spoločná prosperita a univerzálne hodnoty“. Tento samit organizovala Univerzálna mierová federácia (UPF) v spolupráci s vládou Senegalu (prezident Senegalu Macky Sall) a národným zhromaždením Senegalu (predseda Moustapha Niasse). Na tomto africkom samite sa zúčastnili aj predstavitelia krajín mimo Afriky.

18.1.2018 sa v priestoroch Medzinárodného konferenčného centra Abdou Diouf (CICAD) uskutočnilo úvodné zasadnutie za účasti približne 1200 vládnych, náboženských a iných predstaviteľov spoločnosti a kmeňových náčelníkov z krajín celej Afriky. Po spoločnom príchode a privítaní spoluzakladateľky UPF, Dr. Hak Ča Han Munovej, a prezidenta Senegalu, Mackyho Salla, zaznela hymna Senegalu v podaní súboru Little Angels z Kórey. Následne arcibiskup Dr. Johannes Ndanga zo Zimbabwe a imám Cheikh Ahmed Tidiane Cissé zo Senegalu otvorili zasadnutie modlitbami. Cheikh Mansour Diouf, predseda organizačného výboru samitu, vyjadril vďaku prítomným za ich účasť na samite, prezidentovi Sallovi za zvolanie samitu a Dr. Hak Ča Han Munovej za jej život pre mier. Dr. Thomas Walsh za Univerzálnu mierovú federáciu poďakoval Dr. Munovej za myšlienku zorganizovať tento samit a prezidentovi Sallovi za zvolanie samitu. Zdôraznil, že tento samit nepredstavuje koniec úsilia organizátorov, ale začiatok spolupráce všetkých afrických krajín. Bývalý prezident Mali, Dioncounda Traoré, priblížil život Dr. Munovej, matky 14 detí, ktorá aj po smrti svojho manžela, rev. Son Mjong Muna, pokračuje v úsilí o vytvorenie mierového sveta. Po videu o živote manželov Munovcov predniesla Dr. Munova hlavný prejav samitu, v ktorom uviedla: „Začnime éru altruizmu, života pre druhých, éru mieru, rovnosti, šťastia – nebeské kráľovstvo na zemi. Urobme všetko pre to, aby sme zrealizovali tento ideál.“ Nasledovalo video o prezidentovi Sallovi, po ktorom mu Dr. Thomas Walsh a Dr. Munová odovzdali ocenenie za dobré spravovanie (Good Governance Award). Následne prezident Sall predniesol prejav, v ktorom poďakoval manželom Munovcom za ich život pre mier a UPF za princípy mieru. Uviedol, že v Senegale moslimovia, kresťania a tradičné vierovyznania žijú v harmónii a že Afrika v duchu témy samitu má potenciál stať sa mierovým a prosperujúcim kontinentom.

V nasledujúci deň, 19.1.2018, sa v priestoroch CICAD uskutočnila na úrovni Afriky inaugurácia Medzinárodnej asociácie poslancov parlamentov za mier (IAPP), Medzinárodnej asociácie pre mier a rozvoj (IAPD) a Medzinárodnej asociácie náčelníkov pre mier a prosperitu (IACPP). Tento samit otvoril nové možnosti pre spoluprácu a počas neho sa podpísalo 80 memoránd o porozumení.

Pani Munová sa taktiež stretla s prezidentom Senegalu a uskutočnila obrad oslobodenia na ostrove Gorée. Pozrite Udalosti.

Viac na http://www.miersazacinamnou.sk.

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer