spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Editoriál - Mier sa začína mnou

Editoriál - Mier sa začína mnou PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2018
____________________
Editoriál

Mier sa začína mnou

Mahátmá Gándhí údajne povedal: „Ak chceš zmeniť svet, začni od seba.“ Nie je však podstatné, kto tento alebo podobné výroky povedal, pretože je to naozaj tak. Keďže svet (spoločnosť) vytvárajú ľudia, tak svet je iba taký, akí sú ľudia. Je to však niečo, čo si ľudia buď neuvedomujú, alebo neradi pripúšťajú, pretože je jednoduchšie očakávať, že sa zmenia ostatní ľudia, než zmeniť sám seba.

Ak naozaj túžime po lepšom svete - spravodlivom, morálnom, mierovom, tak naozaj musíme začať od seba a nečakať, že sa iní zmenia alebo že nejaký superman alebo mesiáš mihnutím prsta odstráni všetky problémy sveta, ktoré si ľudia spôsobili sami. Mesiáš nám môže iba ukázať cestu, spôsob, ako to dosiahnuť, ale nemôže to urobiť za nás, pretože byť lepšími, byť dokonalí, ako je náš Nebeský rodič, to je našou zodpovednosťou. Táto myšlienka zodpovednosti bola nosnou témou minuloročných a tohtoročných podujatí o vytvorení mierového sveta, ktoré sú priblížené v tomto čísle časopisu.

Mier sa začína mnou - rozvíja sa v manželstve a rodine, a prejavuje sa v spoločnosti. Bez mieru vo mne nie je mier v manželstve, bez mieru v manželstve nie je ani v rodine. A bez mieru v rodine nie je ani vo mne a ani v spoločnosti. Rodina je základom mieru, lásky a šťastia.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer