spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Na vernosti naozaj záleží!

Na vernosti naozaj záleží! PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2016
____________________
Na vernosti naozaj záleží!

V predchádzajúcom čísle sme zdôraznili skutočnosť, že manželstvo je obojstranná vernosť a že sexuálny vzťah patrí iba do manželstva. To taktiež znamená, že sexuálna zdržanlivosť pred manželstvom je tou najlepšou prípravou na vernosť v manželstve a teda na manželstvo samotné. Preto tajomstvo šťastného, zdravého, naplňujúceho manželstva spočíva v pochopení toho, že manželstvo je jediným miestom pre vyjadrenie sexuality. V tom je základ vernosti v manželstve. Vernosť nepramení aicky z uzavretého manželstva, ale z predchádzajúceho rozhodnutia byť verným budúcemu partnerovi a následne v manželstve. Takéto rozhodnutie pramení z vernosti morálnym a etickým princípom a je podstatou charakteru človeka.

Verní manželia sa preto môžu na seba vždy spoľahnúť. Môžu si absolútne dôverovať. Vernosť je pilierom ich vzájomnej dôvery a istoty, že žiaden z partnerov nezradí a nezraní toho druhého. Je prirodzeným odpudzovačom žiarlivosti, ktorá pramení z nedôvery v partnera.

Verní manželia sú nevyhnutným základom fungujúceho manželstva a láskyplnej rodiny. Takíto rodičia prirodzene odovzdávajú pocit dôvery a istoty svojim deťom, na ktorom oni môžu neskôr stavať vo svojom manželstve. Preto sú verní manželia nenahraditeľným príkladom pre svoje deti, aby sa u nich vytvoril pocit istoty v seba samých i v budúceho partnera a tak mohli vytvoriť verné manželstvo. V manželskej láske, ktorú vidia u svojich rodičov a v rodičovskej láske, ktorú dostávajú, si budujú vernosť ideálu manželskej lásky a tým majú prirodzenú vnútornú silu zachovať sexuálnu zdržanlivosť pred manželstvom a vernosť v manželstve.

Bez vernosti niet manželstva, bez manželstva niet rodiny, bez rodiny niet výchovy detí k vernosti v manželstve.

Dajte svetu vedieť, že ste vernými manželmi a ste na to hrdí! Inšpirujte ostatných k vernosti v manželstve! Zdôraznite, že sexualita patrí iba do manželstva!

http://www.vernimanzelia.sk

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer