spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Editoriál - Dvadsať rokov Federácie rodín

Editoriál - Dvadsať rokov Federácie rodín PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2016
____________________
Editoriál

Dvadsať rokov Federácie rodín

Už je tomu naozaj dvadsať rokov, čo sa v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie v bratislavskej Redute uskutočnila inaugurácia Federácie rodín na Slovensku, ktorá pritiahla pozornosť predstaviteľov spoločnosti, cirkví i médií. Slávnostné okamihy vystriedala realita a snaha nášho prorodinne zameraného občianskeho združenia sa bohužiaľ od začiatku potýkala s neprajnosťou. Snažili sme sa zdôrazniť dôležitosť manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy v centre s Bohom na večnosť a nenahraditeľný význam rodiny založenej na takomto manželstve. A zároveň upriamiť pozornosť na faktory ohrozujúce samotnú podstatu manželstva a rodiny. Ponúkali sme spoluprácu podobne zameraným organizáciám i cirkvám, pretože jedine spoluprácou v tejto oblasti možno vytvoriť pevné zázemie pre manželstvo a rodinu v spoločnosti.

Namiesto pochopenia závažnosti situácie sme boli odmietaní a valila sa na nás kritika i osočovanie z rôznych strán. Napriek tomu sme sa nenechali odradiť, pretože sme vedeli, že ohrozením manželstva a rodiny je ohrozená celá spoločnosť. Bez pevných morálnych a etických základov získaných v rodine nie sú ľudia v žiadnom prípade schopní vytvoriť prosperujúcu spoločnosť. Snažili sme sa preto zastaviť úpadok manželstva a rodiny a obnoviť spoločnosť.

Po dvadsiatich rokoch je naše poslanie ešte aktuálnejšie. Naďalej ponúkame spoluprácu na vytváraní spoločnosti založenej na manželstve a rodine a univerzálnych hodnotách pochádzajúcich od Boha, pretože osamote to nikto nezvládne.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer