spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 25 - 01/2016 arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme - Prečo podľa Federácie rodín patrí sexualita iba do manželstva?

Vy sa pýtate, my odpovedáme - Prečo podľa Federácie rodín patrí sexualita iba do manželstva? PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2016
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Prečo podľa Federácie rodín patrí sexualita iba do manželstva?

Je to jediný spôsob, ako si môže človek rozvinúť svoj potenciál k naplneniu svojej podstaty ako muža alebo ženy a svoju schopnosť milovať a byť milovaný. Ovládanie sexuality je preto kľúčové. Aj keď tvrdenie, že sexualita patrí iba do manželstva, môže v dnešnej sexuálne liberálnej dobe vyznievať ako archaizmus, v realite to ale neznamená obmedzovanie. Napríklad sexuálna zdržanlivosť pred manželstvom poskytuje nevyhnutú slobodu pre náležitú prípravu na vernosť v manželstve. A bez vernosti manželstvo nie je skutočným manželstvom, ale iba pretvárkou.

Sexualita je síce výraznou zložkou našej osobnosti, no nie je cieľom a ani zmyslom nášho života. Je jedným z nádherných prostriedkov vyjadrenia manželskej lásky a zároveň prostriedkom zrodenia nového života a pokračovania rodovej línie. Je to obrovská energia, ktorá uvoľnená v nesprávnom čase a v nesprávnom prostredí spôsobuje obrovské škody nielen samotným aktérom. Častokrát s dlhodobými následkami. Je to ako výbuch atómovej bomby, ktorý má okamžité ničivé i dlhodobé škodlivé následky. Naproti tomu kontrolovaný proces v atómovej elektrárni je zdrojom želanej elektrickej energie. Preto manželstvo je tým jediným vhodným prostredím pre vyjadrenie úžasnej sexuálnej energie.

____________________
Zmenené ( 11.10.2016 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer