spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Editoriál - Koniec zdravého rozumu

Editoriál - Koniec zdravého rozumu PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
28.06.2015
____________________
Editoriál

Koniec zdravého rozumu

V minulom čísle som písal o dopadovom myslení. Neúspešné februárové referendum o rodine bolo nielen prejavom absencie dopadového myslenia u väčšiny populácie, ale v podstate aj koncom zdravého rozumu v spoločnosti. Trend, ktorý sa naplno prejavuje v tzv. rozvinutých krajinách, dorazil aj k nám, aby sme sa aspoň v tomto zmysle časom stali rozvinutou krajinou.

Hoci bolo referendum neúspešné, prínosom bolo, že výsledok jasne ukázal stav myslenia väčšiny ľudí. Nanešťastie aj tragický stav väčšinových cirkví, ktoré majú zjavne mizivý vplyv na morálne rozhodovanie a správanie sa svojich veriacich. Keď porovnáme počiatočné nadšenie, vďaka ktorému sa počas pár týždňov získalo vyše 400 tisíc podporovateľov, s biednou účasťou ani nie milióna ľudí po mesiacoch príprav, nedá sa konštatovať nič iné, len to, že ľudia sú manipulovateľnejší, než by predtým ktokoľvek pripustil. Protireferendové skupiny si naostro vyskúšali manipulatívne praktiky v masívnom meradle. Či už pod pláštikom ľudských práv propagovať úchylný spôsob života za rovnocenný s manželstvom, až po presviedčanie, že referendum je zbytočné a sú to vyhodené peniaze. Vyhodené neboli a navyše zďaleka nestálo toľko, koľko sa za posledné roky vyhodilo na financovanie rodovej ideológie.

Aj keď časom budú výsledky zneužité na presadzovanie protimanželského a protirodinného spôsobu života, treba dúfať, že tí statoční, ktorí sa hlásia k manželstvu a rodine, vytrvajú a odolajú masívnemu tlaku protimanželských a protirodinných síl.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 14.09.2015 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer