spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 21 - 01/2014 arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2014
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Prečo Federácia rodín odporúča žiť asketický život?

Nuž ako sa to vezme. Aj áno, aj nie. Faktom je, že Federácia rodín sa snaží viesť ľudí k takému spôsobu života, ktorý je prospešný ako pre telo, tak aj pre ducha. Máme fyzické telo preto, aby sme ho využívali pre naplnenie zmyslu života a nie preto, aby sa jeho uspokojovanie stalo zmyslom nášho života.

Preto Federácia rodín vedie ľudí k tomu, aby nefajčili, nekonzumovali alkohol, neužívali drogy a nemali sexuálny vzťah mimo manželstva. Taktiež je dôležité si uvedomiť, že aj veľa dobrého škodí, a preto striedmosť je na mieste. V podstate ide o vytvorenie harmónie medzi fyzickým a duchovným aspektom človeka, vďaka čomu môže plnohodnotne žiť svoj život. V opačnom prípade trpí nielen samotný jednotlivec, ale aj ostatní ľudia.

Dosiahnutie tejto harmónie si preto nevyhnutne vyžaduje asketický život v zmysle vyvarovania sa všetkého, čo by tomu bránilo. Chce to síce sebadisciplínu, no na druhej strane tým človek získa bohatý život, pretože si môže naplno rozvinúť svoj potenciál. Je to prejavom uvedomenia si hodnoty svojho života a i života iných. Je to tiež znakom zodpovedného prístupu človeka, pretože ak sa dokáže ovládať v takýchto veciach, dá sa na neho spoľahnúť aj v iných veciach.

____________________
Zmenené ( 30.06.2014 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer