spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Editoriál - Maritosexualita

Editoriál - Maritosexualita PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
27.12.2013
____________________
Editoriál

Maritosexualita

V súčasnej dobe to vyzerá tak, akoby v spoločnosti prebiehal zápas medzi heterosexualitou a homosexualitou, v ktorom sa homosexualita snaží dosiahnuť právnu rovnoprávnosť s heterosexualitou. Táto konfrontácia je výsledkom toho, že súčasná spoločnosť je chorobne presexualizovaná. Sexualita sa stala niečím, čo existuje samoúčelne, a človek je vnímaný výhradne ako sexuálna bytosť, ktorá žije iba pre uspokojovanie svojich sexuálnych túžob. Pritom sa však zabúda na samotnú podstatu a účel sexuality.

V realite nemá význam zaoberať sa tým, či je tá alebo oná sexualita normálna alebo rovnocenná, ale tým, za akým účelom je vyjadrená. Sústredenie sa iba na uspokojovanie svojich sexuálnych túžob nie je ničím iným, ako prejavom sexuálneho egoizmu a závislosti. Avšak človek nemá byť usmerňovaný sexualitou, ale sexualita človekom, ktorá neexistuje samoúčelne. Má byť vyjadrená jedine v manželstve, ktoré je zväzkom muža a ženy. Ak sexualita nie je usmerňovaná pre vyjadrenie iba v manželstve, tak sa stáva deštrukčným prvkom v živote jednotlivca i spoločnosti. Bezpochyby stav spoločnosti závisí od jej postoja k sexualite a pre človeka a spoločnosť je prospešná jedine maritosexualita, čo znamená vyjadrenie sexuality iba v manželstve pre účel rodiny.

Preto nie je dôležité, či sa niekto označuje za heterosexuála alebo homosexuála, ale či je maritosexuálom. Pretože jedine v manželstve sa môže naplniť podstata a účel sexuality. Ak teda mať nejakú sexuálnu orientáciu, tak jedine maritosexualitu. Ale k nej sa človek musí dopracovať.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 27.12.2013 )
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer