spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Prejavy zakladateľov - Inauguračné zhromaždenie pri príležitosti založenia Ženskej OSN typu Ábela

Prejavy zakladateľov - Inauguračné zhromaždenie pri príležitosti založenia Ženskej OSN typu Ábela PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
21.12.2012
____________________
Inauguračné zhromaždenie pri príležitosti založenia Ženskej OSN typu Ábela
(Prejav pani Hak Ča Han Munovej zo 16. júla 2012, Svetové mierové centrum Čong Šim, Kórea)

... Keď sa obzrieme späť, môžeme konštatovať, že dnešné historické ustanovujúce zhromaždenie Ženskej OSN typu Ábela sa začalo založením Federácie žien za svetový mier, ktorá bola vytvorená ako centrálna organizácia ženského mierového hnutia podľa Božej vôle. WFWP bola založená v apríli 1992 na olympijskom štadióne v Soule, na ktorom sa zišli predstaviteľky zo 70 krajín sveta a 150 000 vedúcich kórejských žien. Za uplynulých dvadsať rokov od svojho založenia sa Federácia žien neustále angažuje vo svetovom mierovom hnutí vytvárajúc v ňom sieť organizácií zameraných na ženy v 160 krajinách celého sveta. ...

Federácia žien však musí teraz postúpiť ešte ďalej. Musí prejsť na ďalší stupeň, aby kráčala cestou vytvárania mierového sveta tak, že spojí svoje sily s inými mimovládnymi organizáciami a ženskými predstaviteľkami na celom svete. Založenie Ženskej OSN typu Ábela, ktorá presiahne úroveň ženskej NGO a spojí vlády celého sveta, je absolútne nevyhnutné, a je to tiež príkaz Boha, ktorý musíme poslúchnuť. ...

Chcela by som však znovu zdôrazniť, že prioritou Ženskej OSN typu Ábela by malo byť hnutie pravých rodín žijúcich pre dobro druhých založené na pravej láske a uskutočňované spolu s výchovou k pravým hodnotám. Vojny a konflikty vznikajú zo sebeckých motívov, z túžby vziať si násilím územie, majetok, ľudí alebo čokoľvek iné, čo nám nepatrí. Na druhej strane, mier dosiahneme, keď sa obetujeme pre druhých, teda, keď dávame motivovaní pravou, nesebeckou láskou. ...

Ženy tu nie sú preto, aby mužom pomáhali alebo sa nechali od nich ochraňovať. V skutočnosti sú nezávislými, samostatnými osobnosťami, ktoré, ako reprezentantky ženského aspektu Božej povahy, majú mužov urobiť celistvejšími a mužnejšími. Podľa ideálu pravej lásky sú ženy pre mužov vzácnymi partnerkami v láske. Z hľadiska hodnoty sú muži a ženy absolútne rovnocenné bytosti.

Muži a ženy, ktorí sa zjednotili pravou láskou pôvodného ideálu, sa delia o rovnaké postavenie. Majú tiež právo byť spolu kdekoľvek sa nachádzajú. Okrem toho majú ideálne právo na dedičstvo, kde majetok každého z nich patrí obidvom rovnako.

Teda muži a ženy, ktorých spojila do jedného celku pôvodná pravá láska v duchu Božieho ideálu pravej lásky, boli stvorení tak, aby sa stali úplne rovnocennými bytosťami upriamenými na pravú lásku, a spolu sa delia nielen o rovnaké postavenie a právo účasti, ale aj o všetko, čo vlastnia.

Preto sa muži a ženy nepotrebujú vzájomne konfrontovať alebo na seba útočiť, lebo nie je potrebné, aby napodobňovali vlastnosti, povahu alebo rolu toho druhého, a nemusia si ich ani závidieť či násilím privlastňovať. Naopak, keď budú dávať to, čo majú, tomu druhému s pravou láskou, a tak sa vzájomne dopĺňať, môžu sa zjednotiť do vyššieho celku a vzájomne si patriť. V 21. storočí by mali ženy zohrávať dôležitú úlohu vo svetových dejinách spoločne s mužmi, ako jedno z kolies lokomotívy, ktorá ťahá dopredu a urýchľuje výstavbu mierového sveta. Zanechávame za sebou storočie ovládané silou a technológiami a budujeme storočie lásky a kultúry mieru, ktorého ústrednou osou budú ženy, pričom ich úloha v ňom bude dôležitejšia než kedykoľvek predtým.

Úprimne vás žiadam, aby ste kráčali cestou pravej matky, pravej manželky, pravej dcéry a pravej ženy vo vedúcej pozícii, ktoré vytvoria zjednotený svet, kde prekvitá sloboda, mier a šťastie v tom najpravejšom zmysle slova!

Kráčajme teda všetky cestou pravej matky, pravej manželky, pravej dcéry a pravej ženy vo vedúcej pozícii, ktoré dokážu vytvoriť zjednotený svet oplývajúci pravou slobodou, mierom a šťastím!

Úplné znenie sa nachádza na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

____________________
Zmenené ( 21.12.2012 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer