spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Editoriál - Odchod génia v poznaní Božieho srdca

Editoriál - Odchod génia v poznaní Božieho srdca PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
21.12.2012
____________________
Editoriál

Odchod génia v poznaní Božieho srdca

Kedysi Jonathan Swift povedal: „Ak sa na svete objaví ozajstný génius, spoznáte to podľa toho, že sa proti nemu spoja všetky hlúpe hlavy.“

Dá sa povedať, že toto vo svojom živote zažíval aj reverend Mun, ktorý nás nedávno opustil. Svoj život zasvätil Bohu a stal sa géniom v poznaní Jeho srdca a vôle. Toto poznanie bolo niečo, čo ho aj napriek silnému prenasledovaniu neustále poháňalo v úsilí naplniť Božiu vôľu.

Aj keď jeho hlavným úsilím bolo, aby sa prostredníctvom morálnych rodín vytvoril svet mieru, jeho najväčšími oponentmi neboli ani tak tí, ktorí o nejaké rodinné alebo mierové ideály nestáli, ale tí, ktorí boli taktiež, aspoň formálne, zástancami rodiny a mieru.

Prečo ten rozpor? Nuž, reverend Mun sa pozeral na svet očami Boha, ktorý ako náš Rodič trpí nad stavom tohto sveta. Nekládol si pred ústa vreckovku a veci nazýval pravým menom. Nehovoril ľuďom, čo chceli počuť, ale to, čo mali počuť. Ježiš tiež vravel pravdu o Bohu a ľuďoch a vieme, ako to dopadlo. Reverenda Muna našťastie nepostihol takýto nešťastný osud a mohol zavŕšiť poslanie, o ktoré ho požiadal Ježiš. Priniesol konkrétny návod, ako môžeme vytvoriť z tohto sveta Božie kráľovstvo a iba od nás závisí, či prekonáme svoju pohodlnosť alebo budeme naďalej pasívne prijímať tento svet nemorálnosti a násilia za neoddeliteľnú súčasť nášho života.

V tomto čísle prinášame úryvok z jeho autobiografie a informácie o posledných rokoch jeho života. Ak chceme naozaj pochopiť jeho život, musíme sa naň pozerať nezaujato. Preto, ako povedal Henry David Thoreau, „Nikdy nie je príliš neskoro, aby sme sa vzdali svojich predsudkov.“

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 25.06.2013 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer