spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Zakladatelia Federácie rodín - Obdobie Obdobie 2008-2009

Zakladatelia Federácie rodín - Obdobie Obdobie 2008-2009 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
12.08.2012
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Obdobie 2008-2009

17. marca 2008 zomrel syn Hjo Džin. 11. apríla sa s Soulskom olympijskom parku (Kórea) uskutočnilo Zhromaždenie konečného vyhlásenia pre oslobodenie Božej domoviny. 18. apríla bol v Kórei za prezidenta Federácie rodín (FFWP ) za svetový mier vymenovaný reverend Mun Hjong Džin, ktorý prebral štafetu po Dr. Kwak Čong Hwan. Zároveň sa reverend Mun Hjong Džin ujal postu prezidenta kórejskej FFWP, ktorý dovtedy zastával Dr. Hwang Son Džo. 17. mája sa vo Washingtone, DC, uskutočnilo medzináboženské požehnanie manželstva s témou „Svetový mier prostredníctvom ideálnych rodín“, na ktorom sa taktiež zúčastnili páry duchovných z rôznych denominácií. 19. júla v Kórei, oblasť Gapjong, havarovala helikoptéra s manželmi Munovcami a 14 členmi rodiny a spolupracovníkmi. Napriek zvyčajným tragickým koncom havárií helikoptér všetci v helikoptére nehodu prežili s drobnými zraneniami a stihli ju opustiť pred jej následným výbuchom. 28. októbra sa v Kórei začalo s výstavbou multifunkčného kultúrneho komplexu s názvom Svetové mierové centrum Čong Šim (bolo dokončené v roku 2012). 22. novembra sa v Londýne uskutočnil európsky Globálny festival mieru (Global Peace Festival - GPF). V tento deň zároveň vo všetkých európskych krajinách prebiehali lokálne stretnutia, počas ktorých účastníci okrem iného mohli v priamom prenose prostredníctvom internetu sledovať udalosť z Londýna. Bol to jeden z niekoľkých takýchto festivalov organizovaných počas roku po celom svete.

15. januára 2009 sa v Kórei a následne 31. januára v New Yorku, USA, uskutočnila Korunovácia pre autoritu a oslobodenie Boha, Kráľa kráľov. 31. januára sa v New York City, USA, uskutočnilo medzináboženské a medzikultúrne požehnanie manželstva s témou „Oslava života a lásky“, na ktorom sa taktiež zúčastnili páry z rôzneho náboženského a kultúrneho prostredia. Od 28. februára do 25. apríla sa v súvislosti s Medzinárodným rokom zmierenia vyhláseným OSN konalo po celom svete podujatie Globálne mierové turné 2009 (Global Peace Tour 2009) s témou „Nová vízia pre mier v 21. storočí“. V marci bola známym a prestížnym juhokórejským nakladateľstvom Džim Jong Sa vydaná autobiografia reverenda Muna pod názvom „Svetoobčan milujúci mier“. V slovenčine táto kniha vyšla v roku 2011 pod názvom „Hľadanie strateného mieru“. 12. apríla sa v New Yorku, USA, spustil program výchovy, vzdelávania a praktizovania lásky s názvom „Pastorácia milovaním života“, ktorého cieľom je, aby ľudia zažili, pochopili a zdedili pravú lásku Boha a stali sa generáciou mieru. 19. apríla sa v Kórei uskutočnil prvý Pohár mieru v loptových hrách (Wongu Peace Cup). Jedná sa o turnaj v športoch, v ktorých sa prevažne používa lopta. 1. júna sa v kongresovom centre COEX v Soule, Kórea, uskutočnilo slávnostné zhromaždenie v súvislosti s vydaním autobiografie reverenda Muna. Pri tejto príležitosti reverend Mun predniesol prejav s názvom „Svet pravého mieru a mierové ustanovenie OSN typu pravého rodiča“. Po tom, ako bol v roku 2007 pre manželov Munovcov zrušený zákaz vstupu do schengenského priestoru z dôvodu jeho neoprávnenosti, pricestovali 17. júla do Európy na otvorenie 4. ročníka futbalového turnaja Peace Cup (Pohár mieru), ktorý sa konal od 24. júla do 2. augusta v Španielsku. Taktiež po dlhých rokoch navštívili ďalšie krajiny západnej Európy. 1. augusta reverend Mun predniesol v Seville, Španielsko, prejav s názvom „Vytváranie sveta pravého mieru prostredníctvom turnajov v loptových hrách“. 14. októbra sa uskutočnilo celosvetové požehnanie manželstva okolo stodesaťtisíc snúbeneckých a manželských párov. Hlavná udalosť sa udiala v Kórei v areáli univerzity Son Mun (Sun Moon university), kde sa zhromaždilo približne 11 tisíc párov. Ďalšie páry z celého sveta sa obradu zúčastnili simultánne prostredníctvom internetu. Počas obradu zazneli požehnania od predstaviteľov judaizmu, budhizmu, konfucianizmu, kresťanstva, islamu a iných vierovyznaní. 16. novembra sa v Kórei uskutočnilo požehnanie manželstva druhej generácie požehnaných rodín z celého sveta.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 12.08.2012 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer