spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
12.08.2012
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Sú dohodnuté manželstvá jediným spôsobom, ako prijať požehnanie manželstva?

Požehnanie manželstva môžu prijať všetky či už snúbenecké alebo zosobášené páry, ktoré sú odhodlané naplniť svoje manželstvo, zachovávať vernosť, nerozviesť sa a vychovávať svoje deti v tradícii sexuálnej zdržanlivosti do manželstva a dodržiavania vernosti v manželstve.

Čiže pre prijatie požehnania manželstva nie je podstatné, či sa jedná o dohodnuté manželstvo alebo o manželstvo z lásky (tento termín označuje manželstvo tých, ktorí sa sami „našli“, pričom sa predpokladá, že ich vzťah je založený na vzájomnej zaľúbenosti).

V konečnom dôsledku to totiž vôbec nie je dôležité, pretože v oboch prípadoch sú na začiatku dvaja ľudia, ktorí sa rozhodli pre manželstvo. Dôležité je však to, na čom ich manželstvo stavia. Ak stavia iba na prvotnej sympatii alebo zaľúbenosti partnerov, tak v podstate nestojí na žiadnom základe. Ak je tam však zo strany partnerov jasné a pevné rozhodnutie vytvoriť a napĺňať manželstvo po celý život, spoločne riešiť prípadné ťažkosti a spoločne sa tešiť z úspechov, tak je tam niečo, čo ich navzájom spája a vedie k zavŕšeniu veľkolepého diela zvané manželstvo a rodina. Lebo ako sa hovorí, nie ten je majster, ktorý začne, ale ten, ktorý aj dokončí.

____________________
Zmenené ( 12.08.2012 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer