spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Zakladatelia Federácie rodín - Obdobie 2006-2007

Zakladatelia Federácie rodín - Obdobie 2006-2007 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
28.12.2011
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Obdobie 2006-2007

Od 28. do 31. marca 2006 sa v Soule, Kórea, uskutočnil prvý samit Ženy za mier, ktorého témou bolo „Vytvorenie kultúry srdca a sveta trvalého mieru“. Od 28. apríla do 30. augusta sa uskutočnilo 2. svetové mierové turné po 180 krajinách sveta, na ktorom pani Munová predniesla prejav s názvom „Boží model ideálnej rodiny a národa a kráľovstvo mieru“. Na turné ju sprevádzali jej deti, ktoré taktiež predniesli prejav. Na Slovensku sa podujatie uskutočnilo 4. júla v Bratislave v SND, na ktorom jej syn Kuk Džin Mun predniesol prejav s názvom „Božia ideálna rodina a ideálne kráľovstvo mieru“. 13. júna bol otvorený Pôvodný palác Božieho kráľovstva. V tento deň sa taktiež uskutočnil obrad korunovácie Pravých rodičov za Kráľa a Kráľovnú mieru v nebi a na zemi. V auguste začala svoju činnosť Univerzálna mierová televízia (uptv.org). Od 31. augusta do 14. októbra sa uskutočnilo 3. svetové mierové turné, na ktorom deti a hlavne vnúčatá manželov Munovcov na 12 miestach každej zo 40 krajín predniesli prejav s názvom „Božia ideálna rodina a ideálne kráľovstvo mieru“. Na Slovensku sa podujatie uskutočnilo 13. septembra v Bratislave, Dunajskej Lužnej a Nitre. 12. septembra udelila venezuelská univerzita Universidad Santa María, Caracas, reverendovi Munovi čestný doktorát za jeho životné dielo pre mier, vzdelávanie, ľudské práva a náboženskú slobodu. Od 21. októbra do 20. decembra sa uskutočnilo 4. svetové mierové turné, počas ktorého 120 duchovných z USA navštívilo 120 krajín a v rôznych cirkvách a náboženských spoločnostiach prednieslo prejav s názvom „Božia ideálna rodina a ideálne kráľovstvo mieru“. Na Slovensku sa podujatie uskutočnilo 2. novembra dokopy na piatich miestach v Bratislave, Dunajskej Lužnej a Nitre. Po skončení turné bol pod názvom Mierové posolstvá vydaný zborník prejavov, ktoré zazneli počas jednotlivých turné. Tieto posolstvá boli odovzdávané v rámci jednotlivých krajín širšej verejnosti. Od 28. októbra do 4. novembra sa konal 1. ročník futbalového turnaja Peace Queen Cup (Pohár mieru žien).

Od 20. do 31. januára 2007 Hjon Džin Nim uskutočnil turné po USA s názvom „Výzva k činom: Božie kráľovstvo je teraz na dosah!“ Vo februári bola vydaná kniha s názvom Kráľ mieru: Eseje o živote a diele reverenda Muna, ktorá predstavuje súbor 144 esejí o reverendovi Munovi, ktoré napísali svetoví predstavitelia, vedci, náboženskí predstavitelia a iné osobnosti z celého sveta. 22. februára sa v Kórei uskutočnil obrad medzikultúrneho požehnania manželstva, na ktorom sa zúčastnilo vyše 500 reprezentatívnych párov z celého sveta. 15. mája sa vo Washingtone, USA, uskutočnila 1. Medzinárodná konferencia o vedení spoločnosti (International Leadership Conference), ktorá sa sústreďuje na aplikáciu princípov etického rozvoja spoločnosti. Od 21. mája do 8. júna sa konalo turné pani Munovej po 50 mestách USA s témou „Jedna rodina pod Bohom“, počas ktorého spoločne s jej synom a jeho manželkou, a jej nevestou predniesli prejav s názvom „Prozreteľnostný pohľad na éru pacifickej oblasti vo svetle Božej vôle: Spojené štáty a budúce smerovanie OSN a sveta“. 4. júna bol pre manželov Munovcov zrušený zákaz vstupu do Nemecka, ktorý vydalo v roku 1995 z dôvodu možného ohrozenia verejného poriadku z ich strany. Následne bol pre nich 28. júla zrušený zákaz vstupu do schengenského priestoru, pretože tento zákaz bol neoprávnený. Od 4. do 11. júla sa v Čonane, Kórea, konal 12. Svetový festival kultúry a športu (WCSF) s hlavnou témou „Éra začiatku novej univerzálnej civilizácie mieru“. V rámci neho sa 5. júla celosvetovo uskutočnila siedma časť požehnania manželstva 400 miliónov párov. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní. Počas WCSF sa uskutočnil 1. Globálny festival mieru (Global Peace Festival). Hlavnou témou týchto festivalov je „Jedna rodina pod Bohom.“ V lete bolo v Pchjongjangu, Severná Kórea, otvorené Svetové mierové centrum. Od 11. do 21. novembra sa konalo turné pani Munovej po 12 mestách USA s témou „Jedna rodina pod Bohom: Samit mieru“, na ktorom predniesla prejav „Prozreteľnostný pohľad na éru pacifickej oblasti vo svetle Božej vôle: Spojené štáty a budúce smerovanie OSN a sveta“.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 28.12.2011 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer