spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 15 - 01/2011 arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
28.12.2011
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Ako kresťan nemôžem „stráviť“ tvrdenie Federácie rodín, že Ježiš zlyhal ako spasiteľ.

Toto tvrdenie je jedno z mnohých tvrdení, ktoré údajne hlása Federácia rodín (FFWP) a ktoré vyvoláva neopodstatnené emócie u kresťanov. Jedná sa však o nevedomé alebo vedomé skresľovanie informácií, ktoré FFWP uvádza o Ježišovi.

Ježiš prišiel na tento svet s misiou mesiáša. To znamená obnoviť padlého človeka do bezhriešneho stavu prostredníctvom vytvorenia bezhriešnej rodiny. Ježiš, ako druhý Adam, sa mal oženiť s druhou Evou (viac v čísle 8 tohto časopisu v časti Historické rodiny).

Ježiš ako mesiáš urobil, čo mohol, ale nemohol zavŕšiť svoju spasiteľskú misiu preto, lebo ľud, ktorý ho mal prijať, ho neprijal. Nie teda Ježiš zlyhal, ale ľudia zlyhali prijať ho a tým mu znemožnili naplniť jeho misiu. Preto sa hovorí o druhom príchode mesiáša.

Podobne ako Boh, ktorý nemohol nútiť Adama a Evu, aby poslúchli Jeho príkaz, ani Ježiš nemohol nútiť ľudí, aby ho prijali. To bolo zodpovednosťou ľudí a iba od nich záviselo, či sa naplní Božia vôľa, ktorou bolo, aby Ježiša prijali a nasledovali (Jn 6,28-29). Dá sa teda povedať, že iba od ľudí závisí, či sa naplní Božia vôľa vytvorenia Jeho kráľovstva alebo nie.

____________________
Zmenené ( 28.12.2011 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer