spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
28.12.2010
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Život reverenda Muna a jeho rodiny mi nepripadá hodný nasledovania. Veď bol rozvedený, jeho syn Hjo Džin sa rozviedol a iné.

Ako je možné vidieť zo životopisu zakladateľov, reverend Mun bol rozvedený, no z vôle jeho prvej manželky a proti svojej vôli (RaS 5). S jeho zosnulým synom Hjo Džinom to bolo podobné, jeho manželka ho opustila. Toto sú určite veci, ktoré sú v kontraste s tým, čo hlása reverend Mun o nerozlučnosti manželstva. Avšak manželstvo je vzťah dvoch ľudí, nie jedného a každý z nich má slobodnú vôľu a svoju osobnú zodpovednosť. Je ľahké takto spochybňovať reverenda Muna a tým aj jeho snahu o vytvorenie spoločnosti založenej na fungujúcich manželstvách a rodinách. Z tohto pohľadu je preto veľmi jednoduché žiť v celibáte, pretože tak nehrozí zlyhanie zo strany druhého partnera, no celibátom sa účel života nemôže naplniť.

Okrem toho Federácia rodín nehlása bezbrehé uctievanie osoby reverenda Muna. On je prostredníkom, ktorý priniesol poznanie o Bohu a účele života človeka a ľudstva, ktoré je poznaním nie preto, lebo ho priniesol on, ale bolo by poznaním, aj keby ho priniesol ktokoľvek iný. Našou snahou by malo byť naplniť toto poznanie v živote bez ohľadu na to, čo sa deje s nositeľom tohto poznania.

____________________
Zmenené ( 28.12.2010 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer