spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Mun Son Mjong - obdobie 2002-2003

Mun Son Mjong - obdobie 2002-2003 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
28.12.2010
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 2002-2003

Od 14. do 17. februára 2002 sa v Soule, Kórea, konal 8. Svetový festival kultúry a športu (WCSF). V rámci tohto festivalu sa 16. februára celosvetovo uskutočnila tretia časť požehnania manželstva 400 miliónov párov. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní. Od 3. do 20. apríla sa v USA konalo turné duchovných z ACLC s názvom „Sme za rodinu a spasenie národa“. 27. apríla sa celosvetovo s centrom vo Washingtone, D.C., uskutočnilo požehnanie manželstva 144 000 párov rôznych duchovných. 12. júna bol s podporou futbalistu Pelého iniciovaný futbalový turnaj Peace Cup (Pohár mieru) za účelom presadzovania mieru prostredníctvom konania priateľských futbalových turnajov. 3. júla sa celosvetovo s centrom v New Yorku uskutočnilo požehnanie manželstva 1,8 milióna párov dospelých detí duchovných z rôznych náboženstiev a denominácií. 4. júla bol v médiách USA a následne po celom svete publikovaný materiál pod názvom Posolstvá z duchovného sveta (www.duchovnysvet.sk). V lete z iniciatívy mladých nadšencov - dobrovoľníkov vznikol v USA projekt „Služba mieru“ (Service For Peace - SFP), ktorého ťažiskom je myšlienka slúženia a pomoci ľuďom. 7. septembra sa za účasti protestujúcich z celej Európy uskutočnila pred Ministerstvom vnútra v Berlíne demonštrácia za náboženskú slobodu s cieľom zrušenia zákazu vstupu do schengenského priestoru pre manželov Munovcov, ktorý vydalo v roku 1995 Nemecko z dôvodu možného ohrozenia verejného poriadku z ich strany. Tento zákaz bol zrušený v roku 2007. 14. septembra sa celosvetovo s centrom v New Yorku uskutočnilo požehnanie manželstva 21 miliónov párov rôznych duchovných a členov ich kongregácie. Po turné v auguste v Japonsku sa od 16. do 30. septembra uskutočnilo turné pani Munovej po USA s prejavom s názvom „Pôvodcom mieru je Boh“. 7. decembra sa vo Washingtone, D.C. uskutočnilo požehnanie manželstva 1200 párov.

Na Veľký piatok (18.4.2003) desiatky duchovných v USA sňali zo svojich chrámov kríže, symbol Ježišovho a Božieho utrpenia, a nahradili ho korunou. Tým sa začalo hnutie výmeny kríža za korunu. 18. mája kresťanskí duchovní z ACLC za účelom zmierenia židov, kresťanov a moslimov spoločne s rabínmi uskutočnili obrad pochovania kríža neďaleko Golgoty na mieste zvanom Hrnčiarovo pole. V ten istý deň, počas konferencie v Jeruzaleme s názvom „Konferencia zmierenia a harmónie medzi židmi a kresťanmi“ predstavitelia židovstva a kresťanstva podpísali Jeruzalemskú deklaráciu, ktorou kresťanskí predstavitelia vyjadrili ľútosť za vnímanie ukrižovania ako Božej vôle a židovskí predstavitelia oľutovali skutok ukrižovania Ježiša ich predkami. Od 10. do 13. júla sa v Kórei konal 9. WCSF. V rámci tohto festivalu sa 13. júla celosvetovo uskutočnila štvrtá časť požehnania manželstva 400 miliónov párov. V tom istom období sa konal 1. ročník Medzináboženského mierového športového festivalu (Interreligious Peace Sports Festival - IPSF) s témou „Vytvorenie mierového sveta prostredníctvom športu“. Od 15. do 22. júla sa v Kórei konal 1. ročník futbalového turnaja Peace Cup (Pohár mieru). 22. septembra, po spoločnom mierovom pochode v Jeruzaleme, 400 predstaviteľov židovstva, kresťanstva a islamu podpísalo Jeruzalemskú mierovú rezolúciu na znak zmierenia medzi potomkami „Abrahámových detí“ a ukončenia násilia na Blízkom Východe. 3. októbra bola v New York City, USA, založená Medzináboženská a medzinárodná mierová rada (Interreligious and International Peace Council - IIPC), ktorá sa tiež označuje ako „Mierová OSN“. 22. decembra sa v Jeruzaleme za účasti približne 20 000 ľudí z celého sveta uskutočnilo mierové zhromaždenie s názvom „Od srdca k srdcu za mier na Blízkom Východe a vo svete“. Počas neho židovskí predstavitelia symbolicky odovzdali Ježišovi korunu kráľa kráľov - kráľa mieru, čím vyjadrili oľutovanie za zlyhanie ich predkov prijať Ježiša.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 28.12.2010 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer