spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Editoriál - Tolerovať, ale čo?

Editoriál - Tolerovať, ale čo? PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
28.12.2010
____________________
Editoriál

Tolerovať, ale čo?

Spoločnosť sa globalizuje a ľudia sa dostávajú do kontaktu s inými ľuďmi, kultúrami, spôsobom života. Je to vďaka nielen informačným médiám, ale aj možnostiam cestovania alebo stretávania cudzincov. Takto zisťujeme, že aj keď sme všetci ľudia, každý sme iný, či už na základe zjavných rozdielov, akými sú farba pokožky, reč, spôsob obliekania, a pod., ale aj na základe spôsobu života, názorov, hodnôt.

Keďže existujeme vo svete odlišností, často preto počujeme, že sme síce iní, ale mali by sme sa navzájom tolerovať. Znie to pekne a úplne s tým súhlasím, ale čo všetko tolerovať? O tomto sa však mlčí. Rôzni „odborníci“ tvrdia, že vernosť v manželstve vlastne obmedzuje a ochudobňuje samotný manželský vzťah. Alebo čakanie na začiatok sexuálneho života do manželstva nie je prospešné pre vývoj mladého človeka. Alebo že deťom treba nechať absolútnu slobodu, aby sa učili na svojich chybách.

Áno, aj v tomto sú ľudia iní. Prečo by som to mal však tolerovať, keď takéto skutočnosti negatívne ovplyvňujú celú spoločnosť a tým aj mňa a moju rodinu? Možno by sa dalo v niektorých prípadoch ešte tolerovať to, že ak tak niekto žije, je to jeho problém, ale súhlasiť s tým? Prečo by som mal tolerovať niečo, čo nie je správne? Napríklad ak niekto považuje homosexualitu za normálnu a že homosexuálne partnerstvá a manželstvá sú rovnocenné s heterosexuálnymi manželstvami, je to jeho vec, môže tvrdiť aj ten najväčší nezmysel na svete. Má na to právo. Ale ak niekto silou-mocou chce, aby aj ostatní uznávali takýto nezmysel, prečo by sa to malo tolerovať?

Áno, som za toleranciu toho, čo je síce iné, ale správne, no nemôžem tolerovať a ani súhlasiť s niečím, čo nie je správne.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 28.12.2010 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /www/f/e/u3758/public_html/administrator/components/com_bbclone/var/access.php on line 962