spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
04.07.2009
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Prečo má Federácia rodín na rodinu netradičné názory a prax?

Ťažko takto odpovedať, keď nie je zrejmé, čo sa konkrétne myslí pod pojmom „tradičné názory a prax“. Preto tu v stručnosti uvedieme, aké má Federácia rodín na rodinu názory a prax.

Základom rodiny je manželstvo. Manželstvo je celoživotný rovnocenný zväzok jedného muža a jednej ženy uzavretý sobášom a založený na vzájomnej vernosti. Je to zväzok síce rozdielnych entít (muža a ženy), ktoré sú ale z hľadiska lásky rovnocenné. Pretože tam, kde je láska, tam nie je nadradenosť ani podriadenosť, tam je harmónia.

Ďalším aspektom je výchova. Rodičia vedú deti k tomu, aby dodržiavali sexuálnu abstinenciu do manželstva a praktizovali sexuálny vzťah výhradne v manželstve. Tento spôsob je vnímaný ako najlepšia cesta k váženiu si seba samého a budúceho partnera a cesta k vytvoreniu láskyplného manželstva a následne rodiny. Je to živá a univerzálna „tradícia“ výchovy k láske, sexuálnej čistote, a vernosti.

Nie je však dôležité to, či sú nejaké názory alebo prax tradičné alebo netradičné, dôležité je to, či je takéto niečo správne a prospešné pre jednotlivca, rodinu a spoločnosť.

____________________
Zmenené ( 05.07.2009 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer