spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 11 - 01/2009 arrow Predstavujeme - Svetoobčan milujúci mier

Predstavujeme - Svetoobčan milujúci mier PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
04.07.2009
____________________
Predstavujeme

Svetoobčan milujúci mier
Toto je názov knihy o živote reverenda Muna, na ktorej pracoval tím autorov niekoľko rokov a ktorá bola vydaná v marci 2009 známym a prestížnym juhokórejským nakladateľstvom Kim Jong Sa. Prezidentka nakladateľstva, ktorá je oddaná budhistka, si všimla prínos Rev. Muna k svetovému mieru a uvedomila si, že negativizmus voči nemu a Hnutiu zjednotenia je založený na dezinformáciách a predsudkoch. Preto sa rozhodla vydať objektívnu knihu o Rev. Munovi, ktorá sa sústreďuje na jeho charakter a jeho posolstvo ľudstvu.

Nakladateľstvo je tiež známe vydávaním kníh o bývalých a súčasných kresťanských osobnostiach, čím je niekedy prezývané kresťanským nakladateľstvom. Nakladateľstvo však uvádza, že jeho cieľom je informovať kórejskú verejnosť a vytvárať tak spravodlivejšiu a tolerantnejšiu spoločnosť.

Nakladateľstvo vydalo túto knihu v náklade vyše 200 tisíc výtlačkov na rozdiel od zvyčajných pár tisíc. Na jednej strane si od vydania veľa sľubovalo, no taktiež predpokladalo negatívnu reakciu zo strany kresťanských cirkví. Vskutku, počas prvého týždňa od vydania sa kniha stala národným hitom a reakcia kresťanov nedala na seba dlho čakať. Nakladateľstvo bolo zaplavené protestmi a hrozbami. Kresťanské média odsudzovali knihu, nakladateľstvo, Hnutie zjednotenia a samozrejme Rev. Muna. Obviňovali nakladateľstvo z toho, že bolo kúpené Rev. Munom, avšak keď predtým vydávalo knihy o kresťanoch, nikto ho neobviňoval, že si ho kúpila nejaká kresťanská cirkev. Niektorí dokonca obviňovali nakladateľstvo z toho, že zapredalo svoju dušu diablovi.

Avšak práve táto prudká reakcia zo strany kresťanov upriamila pozornosť verejnosti na vydanú knihu. Aj keď sa o Južnej Kórei hovorí ako o kresťanskej krajine, iba 30 % obyvateľov je kresťanov, z toho 1/3 katolíkov a 2/3 protestantov. 20 % je budhistov a zvyšná polovica je bez konkrétnej príslušnosti alebo bez vyznania, aj keď vo všeobecnosti zachovávajú konfuciánske tradície. Táto polovica býva otvorená rôznym názorom a nanešťastie ovplyvňovaná menšinovým kresťanstvom. Teraz má však možnosť získať o Hnutí zjednotenia a Rev. Munovi objektívne informácie a prudká reakcia kresťanov a vysoká prestíž nakladateľstva zvyšuje záujem o túto publikáciu.

Niektoré skrátené reakcie čitateľov tejto knihy:
Ďakujem kresťanom za to, že svojou reakciou upriamili moju pozornosť na túto knihu. Nie som horlivým čitateľom, avšak keď som začal čítať túto knihu, nemohol som prestať, pokiaľ som ju neprečítal. Táto kniha zmenila môj život.

Som kresťan. Moja cirkev mi hovorí, že Rev. Mun je diabol. Rád čítam knihy od nakladateľstva Džim Jong Sa. Nakladateľstvo ma zradilo. Prečo zapredalo svoju dušu diablovi? Veď je to najlepšie nakladateľstvo v Kórei. Vydalo toľko kresťanských kníh. Aký to rozpor! Tvrdí, že tri roky pripravovalo túto knihu. Kúpil som si knihu, aby som zistil, o čo teda ide. Nemohol som prestať s čítaním. To je nielen život jedného človeka, to je úžasné dielo. Knihu som dočítal nadránom. Kto je ten muž? Nech je odpoveď akákoľvek, ktokoľvek, kto miluje mier a nechce žiť podľa predsudkov, si musí prečítať túto knihu. Kto by mohol prejsť takým prenasledovaním, väznením, mučením, než svätec? Ďakujem ti Džim Jong Sa - opäť môžem v teba veriť.

Aj keď rád čítam, nevenujem tomu viac ako tri hodiny denne. V tomto prípade som však urobil výnimku. Zo zvedavosti som si kúpil túto knihu a neprestal som, pokiaľ som ju neprečítal. Táto kniha sa dotkne vašej duše, prenikne do vášho srdca. Neveril som, že by niekto ako Rev. Mun mohol žiť v dnešnej dobe. Jeho postoj a rozsah toho, čo dosiahol, je omnoho rozsiahlejšie ako dielo mnohých iných významných súčasníkov. Cítim, že on je prvou skutočnou náboženskou osobnosťou.

Potom, ako som prečítal túto knihu, vošiel som do izby môjho syna, ktorý sa pripravoval do školy. Dal som mu túto knihu a povedal som mu, „Synu, odlož učenie, táto kniha je prvoradá.“ (Pričom to, aby sa deti v Kórei učili a pripravovali do školy, je pre rodičov prvoradé.)

Viac informácií na Kim Jong Sa.

____________________
Zmenené ( 10.08.2022 )
Hodnotenie čitateľov: / 8
SlabéVynikajúce 



< Pred.
spacer


spacer