spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Mun Son Mjong - obdobie 1993-1996

Mun Son Mjong - obdobie 1993-1996 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
04.07.2009
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 1993-1996

Od 13. do 24. mája 1993 uskutočnil reverend Mun prednáškové turné po USA s názvom „Praví rodičia a vek Splneného zákona“ (RaS 07 - 01-2007). Jedným z posolstiev prejavu bolo ukončenie veku Nového zákona a začiatok veku Splneného zákona. Od 26. mája do 31. júla pokračovala v turné pani Munová. V rámci tohto turné predniesla 28. júla prejav v Kongrese USA s názvom „Boh, ženy a pravé rodiny“, v ktorom zdôraznila skutočnosť, že pravé rodinné hodnoty sú jedinou cestou, ako odstrániť spoločenské zlo a zastaviť rozpad ľudskej spoločnosti.

V súvislosti s týmto turné a prejavom Kongres USA prijal v roku 1994 rozhodnutie ustanoviť národný sviatok rodičov. Prezident Bill Clinton 14. októbra 1994 podpísal zákon, ktorý ustanovuje každú štvrtú nedeľu v júli za „Deň rodičov“. Turné po USA vyvrcholilo 7. septembra, keď pani Munová predniesla prejav na pôde OSN zdôrazňujúc pravú lásku ako spôsob riešenia národnostných, rasových, etnických a náboženských konfliktov. Turné pokračovalo po celom svete. V Japonsku v Tokijskom Dóme za účasti 50 000 hostí a v národnom zhromaždení, v Kórei a na Taiwane v národnom zhromaždení, v Kanade a v Indii v parlamente. Do 22. decembra pokračovalo po celom svete vrátane Číny a Ruska.

26. júla 1994 bola založená Mládežnícka federácia za svetový mier (Youth Federation for World Peace) s cieľom motivovať mladých ľudí prekonávať ideologické, národnostné, kultúrne, náboženské a rasové bariéry pre vytvorenie mierového sveta. Federácia žien začala organizovať tzv. „sesterstvá“ - obrady zmierenia medzi ženami z rôznych krajín za účelom prekonania krívd z histórie medzi jednotlivými krajinami a národmi.

Koncom augusta 1995 sa v Soule uskutočnil 2. Svetový festival kultúry a športu. Hlavným bodom festivalu bola dňa 25. augusta Medzinárodná svätá svadba, na ktorej celosvetovo prijalo požehnanie manželstva 360 000 párov. V roku 1995 bola založená Aliancia za čistú lásku (Pure Love Alliance) s cieľom motivovať mladých ľudí k sexuálnej abstinencii pred manželstvom a k vernosti v manželstve.

21. februára 1996 bola založená Svetová federácia univerzít (World University Federation) s cieľom vytvoriť vzdelávacie programy na diaľku medzi univerzitami využívajúc najnovšie komunikačné technológie. 30. júla až 1. augusta sa vo Washingtone, D.C., uskutočnilo svetové inauguračné zhromaždenie Federácie rodín za svetový mier (Family Federation for World Peace - FFWP) (RaS 01 - 09-2005). Následne sa uskutočnilo prednáškové turné pani Munovej po celom svete, počas ktorého boli zakladané národné pobočky FFWP. 23. novembra začali vychádzať noviny v španielčine Tiempos del Mundo distribuované v Južnej a Latinskej Amerike.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 05.07.2009 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer