spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Mun Son Mjong - obdobie 1986-1992

Mun Son Mjong - obdobie 1986-1992 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
31.12.2008
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 1986-1992

Od 17. februára do 20. marca 1986 sa konali zhromaždenia v 160 kórejských mestách, ktoré viedli kórejskí profesori. Na záver mal reverend Mun v Soule prejav s názvom „Vízia Kórey v 21. storočí a zjednotenie Severu a Juhu“. Počas konferencie amerických kresťanských duchovných o filozofii zjednotenia 9.-16. mája v Kórei 90 duchovných z 31 denominácií vyjadrilo podporu reverendovi Munovi a Hnutiu zjednotenia. V júli sa v Kórei a v Japonsku uskutočnilo prednáškové turné profesorov zo svetových univerzít s témami „Budúcnosť sveta a myšlienky reverenda Muna“ a „Súčasný svet a Hnutie zjednotenia“. V októbri bolo založené Hnutie profesorov a študentov za zjednotenie Severu a Juhu.

15. mája 1987 vznikla Federácia občanov za zjednotenie domoviny, ktorá bola založená na filozofii stredu. Obdobne bola v bývalej NSR založená Federácia občanov za zjednotenie Východu a Západu. Filozofia stredu alebo inak bohizmus je ideológia, ktorá presahuje pravicovú a ľavicovú filozofiu a vyjadruje ideál, že ľudia sú bratmi a sestrami pod Bohom. Od 31. mája do 3. júna sa v Soule po prvýkrát konal Samit za svetový mier.

V 1988 sa vo Washingtone, D.C. konala Konferenciu informačných médií vo svete, na ktorej boli účastní predstavitelia z bývalého ZSSR.

V roku 1989 začali v Kórei vychádzať noviny Segye Ilbo.

1. februára 1990 bol reverend Mun počas oslavy svojich 70-tych narodenín za účasti medzinárodných dignitárov ocenený medailou od Mexickej medzinárodnej asociácie učencov. Táto oslava za prítomnosti desaťtisícky ľudí bola vyjadrením rešpektu a ocenenia reverendovi Munovi za jeho život pre svetový mier a spasenie ľudstva v súlade s Božou vôľou. V apríli reverend Mun v Moskve otvoril 11. Konferenciu informačných médií vo svete, 3. Samit za svetový mier a 9. Konferenciu za jednotu Latinskej Ameriky za účasti stoviek štátnych predstaviteľov a médií. 11. apríla sa reverend Mun stretol v Kremli s Michailom Gorbačovom.

Takmer po 41 rokoch, koncom novembra a začiatkom decembra 1991, reverend Mun navštívil svoje rodisko nachádzajúce sa v KĽDR. 6. decembra sa stretol s prezidentom Kim Ir Senom.

10. apríla 1992 bola v Soule za účasti 150000 žien založená Federácia žien za svetový mier (WFWP). Počas prednáškového turné WFWP reverend Mun 6. júla v Kórei oficiálne prehlásil, že on a jeho manželka sú „Pravými rodičmi ľudstva ... spasiteľom, pánom Druhého príchodu a mesiášom“. Od 19. do 30. augusta sa v Soule konal 1. Svetový festival kultúry a športu, počas ktorého sa konali konferencie rôznych organizácií. 24. augusta reverend Mun počas slávnostného banketu zopakoval prehlásenie zo 6. júla. Hlavným bodom festivalu bola 25. augusta Medzinárodná svätá svadba, na ktorej prijalo požehnanie manželstva 30000 párov s celého sveta. Po skončení festivalu začala pani Munová svetové prednáškové turné s názvom Úloha žien pri zachovaní mieru vo svete.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 02.01.2009 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer