spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Prejavy zakladateľov - Držitelia znovustvorenia

Prejavy zakladateľov - Držitelia znovustvorenia PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2008
____________________
PREJAVY ZAKLADATEĽOV

Držitelia znovustvorenia
(Prejav reverenda Son Mjong Muna na Samite svetových predstaviteľov a Medzinárodnej konferencii mládežníckych predstaviteľov, 15. august 2003, výňatky z prejavu)

Vážení hostia, žijeme v dobe veľkej prozreteľnostnej revolúcie. Všetky krajiny a náboženstvá musia zanechať súčasný spôsob života a uvedomiť si, že je nevyhnutne nutné žiť v absolútnom súlade s novým chápaním Božej prozreteľnosti.

Pozícia držiteľa Čonilguku, teda nebeského kráľovstva, je založená na tom, že tým držiteľom musí byť niekto, kto vytvorí nový štandard, ktorý umožní ľuďom všetkých krajín na svete prekonať ich súčasný spôsob myslenia, ktorý bol založený na tradičných filozofiách a konceptoch.

Boh nie je ani držiteľom znovustvorenia, ani držiteľom, ktorý platí odškodnenie za Adamovo zlyhanie. Toto sú všetko Adamove zodpovednosti. Takže všetko musí byť dané do poriadku počas trvania Adamovej generácie. V opačnom prípade je vylúčené, aby sa Boh mohol nachádzať vo svojej pôvodnej pozícii. Poslanie dokonalého Adama nebude zavŕšené dovtedy, pokiaľ nebude Božie kráľovstvo, počínajúc Jeho palácom, vytvorené a zasvätené nebu.

Je dôležité pochopiť, že to nie je zodpovednosťou Boha uskutočniť svoje vlastné oslobodenie. Je to našou zodpovednosťou. Keby to bolo Jeho zodpovednosťou, nedovolil by, aby Adam a Eva padli. Prekvapivým faktom je to, že zodpovednosť za Pád nesie Adamova rodina. Počas celej histórie ani jeden človek úplne nepochopil túto skutočnosť. Označenie držiteľ znovustvorenia sa netýka Boha, ale Vašich rodín. Toto je dôvod, prečo sú naše rodiny tak dôležité. Základom Čonilguku, ktorý je svetom Božieho pôvodného ideálu, je rodina. Keby nebolo Pádu, Božia láska by prekvitala počas požehnaného manželstva Adama a Evy. Avšak následkom Pádu bol tento rozmer Božej lásky nenaplnený. Pretože to bola rodina Adama a Evy, ktorá zničila oblasť stvorenia a slobody, ktorá bola pôvodne Božou, dokonalá rodina Adama a Evy musí toto univerzum vytvoriť nanovo.

Prosím, pochopte veľmi jasne, že celkovým účelom je žiť nasledovaním Boha a navrátiť sa k jednej krajine, jednej kultúre, jednému svetu, jednej vzájomnosti a jednej oblasti, ktorá je rozšírením jednej rodiny, ktorá žije v mieri na zemi a v nebi naveky vekov. Keby mohol Ježiš zavŕšiť prozreteľnosť obnovenia prostredníctvom odškodnenia, potom sa oženiť a vytvoriť rodinu, zároveň mohol vytvoriť základ pre požehnanie manželstva, ktoré by priviedlo izraelský ľud do nebeskej oblasti. Potom by mohol uskutočňovať požehnania v Ríme. Potom by Božie kráľovstvo na zemi a v nebi bolo vytvorené do jeho štyridsiatych rokov. V Ježišovej dobe mal svet dospieť iba k jednému náboženstvu, jednej kultúre, jednej krajine a jednej oblasti srdca. Keď sa to však nestalo, islam, židovstvo a kresťanstvo sa oddelili. Musíte si uvedomiť, že tento proces spôsobil Bohu obrovskú bolesť.

Ocitli sme sa v dobe, keď židovstvo, islam a kresťanstvo musia prekonať svoje historické rozdiely a zjednotiť sa prostredníctvom princípov zjednotenia. Obnovenie prostredníctvom odškodnenia bolo zavŕšené prostredníctvom paralelných historických období. Toto obdobie je paralelné s Ježišovým obdobím, avšak s tým rozdielom, že sa teraz nejedná o svetovú úroveň, ale o kozmickú.

Ak všetko obnovíme, môže potom ešte existovať peklo? Obnovený svet bude jadrom kráľovského paláca nebeského kráľovstva a Boh bude môcť prebývať kdekoľvek na zemi tak isto, akoby sa nachádzal vo svojom paláci.

Úplné znenie sa nachádza na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

____________________
Zmenené ( 20.07.2008 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer