spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 9 - 01/2008 arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2008
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Prečo Federácia rodín považuje reverenda Muna za seriózneho človeka, keď bol toľkokrát vo väzení?

Ako je možné vidieť zo životopisu zakladateľov Federácie rodín, reverend Mun bol vo väzení niekoľkokrát. V 1944 v okupovanej Kórei Japonskom za jeho protijaponské aktivity, v 1946 v komunistickom severe Kórey za údajnú špionáž pre juh Kórey a narušovanie spoločenského poriadku, v 1948 v budúcej KĽDR z dôvodu náboženského prenasledovania komunistami, v 1954 v Južnej Kórei za údajnú špionáž pre KĽDR a sexuálne orgie, v 1955 v Južnej Kórei za údajné vyhýbanie sa vojenskej službe v čase, keď bol väznený v 1948 v budúcej KĽDR, v 1984 v USA za údajný daňový únik.

Byť obvinený a uväznený ešte neznamená, že sa vykonala spravodlivosť alebo aj keď to bolo podľa existujúcich zákonov „spravodlivé“, neznamená to, že to bolo správne. Hovorí sa, kto chce psa biť, palicu si nájde. Stačí zobrať jeden z najznámejším prípadov histórie, keď bol Ježiš nespravodlivo obvinený, odsúdený a vydaný na smrť ukrižovaným. Bol preto Ježiš neserióznym alebo zlým človekom? Alebo majster Ján Hus, Giordano Bruno a iní, ktorí taktiež doplatili za svoje presvedčenie životom.

Je ľahké človeka odsúdiť, keď ho aj druhí odsudzujú. Preto je dobré mať na pamäti to, čo povedal Ježiš: „nesúďte, aby ste neboli súdení“, alebo „nesúďte podľa zdania, ale súďte spravodlivo“.

____________________
Zmenené ( 20.07.2008 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer