spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Štyri veľké oblasti srdca - Tri generácie kráľovského majestátu v kráľovskej rodine

Štyri veľké oblasti srdca - Tri generácie kráľovského majestátu v kráľovskej rodine PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2008
____________________
Štyri veľké oblasti srdca

Rodina, to nie sú iba rodičia a deti. To je prelínanie sa prítomnosti s minulosťou a budúcnosťou.

Tri generácie kráľovského majestátu v kráľovskej rodine
Koncept kráľovského majestátu zahrňuje aj tradíciu pravej lásky odovzdávanú z generácie na generáciu. Po dosiahnutí kráľovského majestátu praví rodičia vedú ďalšiu generáciu k nasledovaniu cesty pravej lásky prostredníctvom štyroch veľkých oblastí srdca. Keď táto tradícia prejde tromi generáciami v rodine - starí rodičia, rodičia a deti - kráľovský majestát bude v takejto rodine bezpečne ukotvený. Takáto rodina sa nazýva kráľovskou rodinou pravej lásky.

Kráľovský majestát starých rodičov
Starí rodičia sú kráľmi a kráľovnami predstavujúci minulosť, duchovný svet a Boha. Ustanovili tradíciu lásky a to slúži ako základ ich autority pre nasledujúce generácie. Tým, že sú predstaviteľmi duchovného sveta, všetci naši predkovia sú prostredníctvom nich vážení.

Starí rodičia majú osobitnú hodnotu, na základe ktorej môžu učiť iných, hlavne svoje vnúčatá. Všetky deti potrebujú svojich starých rodičov, aby dostávali ich lásku a múdrosť. Na druhej strane starí rodičia nachádzajú veľkú radosť v milovaní svojich vnúčat. Byť prínosom pre rodinu, či už staraním sa o deti, je možnosťou, ako môžu naďalej prežívať radosť z dávania. Ich autorita ich oprávňuje mať ocenenie a podporu všetkých členov rodiny.

Kráľovský majestát rodičov
Rodičia sú kráľmi a kráľovnami predstavujúci súčasnosť. Svojou láskou a učením noriem kultivovaných prostredníctvom štyroch veľkých oblastí srdca vedú svoju rodinu, vychovávajú svoje deti a vytvárajú atmosféru jej duchovného života. Sú zodpovední za materiálnu prosperitu rodiny zabezpečujúc tak svoje deti a zostarnutých rodičov.

Na druhej strane si rodičia obetovaním sa pre prosperitu svojej komunity, krajiny a sveta získavajú rešpekt v spoločnosti a takto získaný rešpekt verejnosti zvyšuje ich autoritu a vážnosť v rodine.

Deti ako princovia a princezné
Deti predstavujú budúcnosť. Jedného dňa sa stanú rodičmi a vezmú zodpovednosť za svoje rodiny a život v spoločnosti. Prechádzajú štyrmi veľkými oblasťami srdca, aby dosiahli kráľovský majestát lásky. V určitom zmysle sú princmi a princeznami pripravovanými na prevzatie kráľovského majestátu v budúcnosti.

Mali by sme ich preto viesť k tomu, aby mali čo najvyšší štandard správania a dobrý charakter. A tým najdôležitejším spôsobom je samotný príklad rodičov. Bez ohľadu nato, čo rodičia hovoria, deti sa učia z toho, čo rodičia robia. Deti odrážajú srdce a spôsob života rodičov, takže všetci to môžu vidieť.

Deti potrebujú správnu výchovu týkajúcu sa zásad a hodnôt. Toto je ich právo a žiadny rodič by nemal byť ľahostajný voči naplneniu tejto potreby. Ako deti preukazujú detskú oddanosť milovaním svojich rodičov a súrodencov, ich rodičia majú reagovať chválou a povzbudzovaním. Toto v dieťati upevňuje pocit sebaúcty. Taktiež názory dieťaťa by mali byť brané vážne. Dieťaťu by mala byť daná určitá miera slobody, aby mohlo prežívať následky svojho konania.

Do našich detí vkladáme dôveru, pretože budú pokračovať v budovaní Božieho kráľovstva na tom základe, ktorý položíme. Taktiež dúfame a očakávame, že nás naše deti prevýšia. No deti majú svoju slobodnú vôľu a svoju mieru zodpovednosti a preto nič nie je zaručené. Preto by sme ako rodičia mali urobiť maximum, aby sme im odovzdali tradíciu pravej lásky a nasmerovali ich na cestu pravej lásky.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 20.07.2008 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer