spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 9 - 01/2008 arrow Vaše príspevky - Ľudia a pohlavná energia

Vaše príspevky - Ľudia a pohlavná energia PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2008
____________________
VAŠE PRÍSPEVKY

Ľudia a pohlavná energia

Každý človek je jedného dňa prinútený osobne sa vysporiadať s pohlavnou energiou aktivizujúcou sa v jeho dospievajúcom tele. Ako však správne zvládnuť túto nemiernu silu a nestať sa jej otrokom?

Dokáže to iba človek, ktorý je schopný trvalo udržiavať ľudsky plnohodnotnú, vysokú úroveň čistoty a ušľachtilosti svojich citov a myšlienok. Jedine tak totiž získa nevyhnutný nadhľad nad všetkým, umožňujúci mu veci ovládať a nie byť nimi ovládaný.

Boj s nesprávnym a nečistým je teda treba víťazne vybojovať už na úrovni myslenia a cítenia a to tak, že všetko neplnohodnotné je bdelo a okamžite odsúvané bokom. V našom vnútri majú mať totiž priestor iba veci dobré, čisté a ušľachtilé.

Žiaľ, fatálna nevedomosť ľudí o ďalekosiahlom vplyve vnútorného života na vonkajšie dianie má priam katastrofálne dôsledky. V období prebúdzania sa pohlavnej energie dochádza pod zhubným vplyvom okolia, kamarátov, kníh, filmov a časopisov k zdanlivo neškodnému, nečistému myšlienkovému pohrávaniu sa, ktoré veľmi rýchlo prekročí istú, presne stanovenú hranicu ušľachtilosti a čistoty mysle človeka, doposiaľ ešte správne stojaceho vo stvorení. Podobá sa to ľahkomyseľnému otvoreniu brány všetkej okolitej špine a nízkosti, ktorá následne zaplaví bdelosťou nechránenú myseľ a ovládne ju. Tak sa potom človek, z nevedomosti a z nedostatku sebadisciplíny v myslení, dostane pod vplyv rôznych nízkych prejavov pohlavnej energie, ktoré ho ponižujú a zotročujú.

Len sa napríklad pozrime na svet mužov, ktorý je v tomto smere takmer dokonale otrávený. O ich zotročení, ba priam deštrukcii mysle vlastnou pohlavnou energiou, svedčia ich slová, záujmy a chovanie. Hoci i len krátky, náhodne vypočutý rozhovor dvoch mužov, môže byť pre nás dostatočným svedectvom.

A čo ženy? Spomeňme niečo zdanlivo nevinného, čomu podlieha väčšina z nich. Ide o nekritické podrobovanie sa takzvanej „móde“, ktorá je najmä v poslednej dobe cielene utváraná tak, aby čo najviac odhaľovala ich telo. Ženy si vo svojej márnivosti neuvedomujú, že následný, zmyselný záujem mužov, je v skutočnosti iba pošpinením ich dôstojnosti.

A tak sa teda postupne stalo módnym trendom dneška oblečenie, ktoré bolo pred pár desaťročiami výsadou neviestok. Podobné jednanie však nie je nijakým vyzdvihnutím krásy a príťažlivosti modernej ženy, ale iba žalostným svedectvom odchýlenia sa ľudstva od kritérií, ktoré sú Zákonmi stvorenia kladené na bytosť zvanú človek.

Súčasné odhaľovanie ženského tela nie je teda nijakým pokrokom, ako nám všade nahovárajú, ale posunom späť, na nižšie vývojové stupne ľudstva. A toto kráčanie späť v oblasti morálnej na jednej strane a iba čisto technický pokrok na strane druhej, vytvára čoraz širšiu priepasť, do ktorej sa budú musieť zrútiť všetci jednotlivci i celé národy, ktoré sa včas nespamätajú.

Ako fanfára, ako nádherný akord, schopný rozozvučať v ľuďoch to najkrajšie, najčistejšie a najušľachtilejšie, znie preto celým stvorením volanie: Udržujte krb svojich myšlienok čistý, tým založíte mier a budete šťastní!

Milan Šupa
Slovenské občianske združenie pre posiľňovanie mravov a ľudskosti
http://www.zdruzenie-ludskost.sk

____________________
Zmenené ( 20.07.2008 )
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer