spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
Rodina národov žijúcich v mieri môže vzniknúť jedine z národov rodín žijúcich v mieri.
- Rev. Son Mjong Mun

spacer
spacer
FEDERÁCIA RODÍN ZA MIER A JEDNOTU VO SVETE JE MEDZINÁRODNÉ ZDRUŽENIE RODÍN USILUJÚCE SA O ZREALIZOVANIE IDEÁLU PRAVEJ LÁSKY A VYTVORENIE SVETA MIERU A JEDNOTY PRE VŠETKÝCH ĽUDÍ.
spacer
Hlavné menu
Federácia rodín (FFWPU)
Ochrana osobných údajov
Kontakt
O Federácii rodín
Vznik
Ciele
Stanovy
Osveta FFWPU
Požehnanie manželstva
Dohodnuté manželstvá
Boží Princíp
Mierové posolstvá
Štyri veľké oblasti srdca
Význam manželstva
Manželstvo, rodina a spoločnosť
Rodina, manželstvo a rodičovstvo
Zásady šťastného rodinného života
Pravá spoločnosť
Historické rodiny
Ježišovo počatie
Homosexualita
Homosexuální styl
Zakladatelia FFWPU
Zjavenia
Životopis
Úmrtie reverenda Muna
Hľadanie strateného mieru
Prejavy
Rodisko
Info projekty
Verní manželia
Rodina a spoločnosť
Mier sa začína mnou
Duchovný svet
Kórea

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Pravá spoločnosť

Manželstvo, rodina a spoločnosť PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
31.12.2007
____________________
Manželstvo, rodina a spoločnosť

V predchádzajúcom seriáli o manželstve sme priblížili jeho význam pre jednotlivca, rodinu a spoločnosť. Ako verný zväzok jedného muža a jednej ženy je najideálnejším základom pre založenie rodiny. Rodina založená na takomto manželstve je tak najlepším miestom pre praktizovanie a spoznávanie lásky či už rodičovskej, manželskej, súrodeneckej a detskej. Preto môžeme povedať, že takéto manželstvo zohráva nenahraditeľnú úlohu v procese vytvárania a udržovania zdravej rodiny, ktorá je nevyhnutnou podmienkou pre zdravý rozvoj jednotlivcov v rodine a pre existenciu zdravej spoločnosti.

Rozšírením jednotlivca je manželstvo, rozšírením manželstva je rodina, rozšírením rodiny je spoločnosť. Rodina a spoločnosť sú spojené nádoby. Je medzi nimi priamy súvis. Situácia v rodinách má dopad na situáciu v spoločnosti a stav spoločnosti má dopad na stav rodín.

Na jednej strane, aby rodina založená na manželstve napĺňala svoje poslanie, vyžaduje si to neustálu investíciu zo strany rodičov. O čo ťažšie to potom musí byť pre rodičov, keď rôzne vplyvy spoločnosti podkopávajú toto úsilie. Rodičia vedú napríklad svoje deti k tomu, aby si zachovali svoje panenstvo až do manželstva. Aké ťažké to musí byť pre nich, keď ich dospievajúce deti sú nielen konfrontované tým, že ich rovesníci praktizujú pohlavný styk, že známi rodičov sa podvádzajú, rozvádzajú, ale aj tým, že takmer na každom kroku je podrývaná ich výchovná snaha skomercionalizovaným sexom. Nielen pornografia, prostitúcia, erotické salóny. Skomercionalizovaný sex nie je nič iné, ako prejav neváženia si posvätnosti manželskej lásky. Koľko aktov cudzoložstva sa priemerne za deň udeje na televíznych obrazovkách? Koľko piesní oslavujúcich príležitostný sex zaznie v priemere za jeden deň v rádiu? Koľko reklám využíva sexuálne narážky na propagáciu tovarov a služieb? Ako médiá a reklamy posúvajú hranicu toho, čo je spoločensky akceptovateľné, všetky formy sexuálnej perverznosti vstúpili do spoločenského života, zatiaľ čo tí, ktorí si vážia manželskú vernosť, sú zosmiešňovaní. Nebolo by preto vhodné, keby spoločnosť jednoznačne odmietla takéto prejavy neváženia si manželskej lásky?

Na druhej strane, aj tá najlepšia snaha spoločnosti o existenciu pevných manželstiev a zdravých rodín môže vyjsť nazmar, ak budú do manželstva vstupovať nezrelí jedinci nepripravení nielen na manželstvo, ale ani na rodičovstvo. Ale ako sa pripraviť na manželstvo a rodičovstvo? Najlepším spôsobom je prostredie v rodine. Ale ako život ukazuje, sú rodiny, kde deti ťažko nachádzajú správne vzory manželského spolužitia a rodičovstva. Spoločnosť by v tomto mohla podať pomocnú ruku. Napríklad prípravnými seminármi o manželstve a rodičovstve. Byť rodičom nie je len biologická a inštinktívna záležitosť. Súvisí so zrelosťou charakteru a taktiež s určitými vedomosťami. Dosiahnuť zrelý charakter sa zrejme nedá na nejakom seminári ale aspoň minimálne vedomosti áno. Ľudia sa roky pripravujú na rôzne povolania v závislosti od obtiažnosti profesie. Avšak niet náročnejšej profesie, akou je rodičovstvo. Ak to niekto s manželstvom a rodičovstvom myslí vážne, nemal by byť pre neho problém navštevovať takýto seminár, ktorého absolvovanie by bolo podmienkou na uzavretie manželstva.

Ak prepojenie rodiny a spoločnosti nebude vzájomne prospešné, rodiny a spoločnosť budú upadať.


____________________
Zmenené ( 22.09.2023 )
Hodnotenie čitateľov: / 8
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer
Neprehliadnite
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Svadba Pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň Nebeského rodiča
Na zamyslenie
Odkaz lásky

Ježiš sa narodil, aby vytvoril svet lásky, nie aby bol ukrižovaný. Jeho túžba sa konečne napĺňa. Nech je tento odkaz lásky inšpiráciou pre každého z nás.

www.odkazlasky.sk
Udalosti
apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
máj 2024
P U S Š P S N
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Najnovšie
Najčítanejšie


spacer