spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Zakladatelia Federácie rodín

Zakladatelia Federácie rodín PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2007
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 1975-1981

V januári 1975 začal v Japonsku vychádzať denník „Sekai Nippo“ mapujúc celosvetové dianie. Prednáškové turné s mottom „Deň nádeje“ pokračuje v Kórei a v Japonsku za účasti státisícov hostí. 8. februára sa v Soule uskutočnilo požehnanie manželstva 1800 párov za účasti párov z 20 krajín. 2. marca sa narodil syn Kvon Džin. V apríli boli do 120 krajín vyslaní ďalší misionári zastupujúci USA, bývalú NSR a Japonsko. 7. júna sa v Kórei v Soule uskutočnilo zhromaždenie pod názvom „Spasenie sveta“ za účasti 1,2 milióna ľudí vrátane 1000 predstaviteľov zo 60 krajín. Táto udalosť bola reakciou na rozpínavosť komunizmu v Ázii a výzvou na zabránenie komunizácie kórejského polostrova a celého sveta. V auguste bol v Barrytowne, New York, založený medzináboženský teologický seminár Unification Theological Seminary. 9. decembra inštitúcia Ricker College, Maine v USA, udelila reverendovi Munovi čestný doktorát práva. 18. decembra predniesol reverend Mun prejav na pôde Kongresu USA pod názvom „Boží plán pre Ameriku“.

1. júna 1976 sa v New Yorku uskutočnil festival pod názvom „God bless America“ (Boh žehnaj Amerike) o význame USA pre svet, na ktorom reverend Mun predniesol prejav s názov „Božia nádej pre Ameriku“. 11. júla sa narodila dcéra Son Džin. 18. septembra sa vo Washingtone D.C. uskutočnil festival pod názvom „God bless America“ za účasti 300 tisíc ľudí, na ktorom reverend Mun predniesol prejav s názvom „Amerika a Božia vôľa“. 31. decembra začal v USA vychádzať denník „The World News“ (Správy zo sveta).

19. marca 1978 bola Cirkev zjednotenia v USA obvinená zo špionáže pre juhokórejskú vládu. Ako sa vyjadril plukovník Pak Bo Hi, vyšetrovaný s reverendom Munom, toto obvinenie zrejme pochádzalo z radov sympatizantov komunizmu, pretože bolo verejne známe, že reverend Mun vystupuje proti komunizmu. Neskôr sa toto obvinenie preukázalo ako absurdné a vyšetrovanie bolo zastavené. 28. mája sa v Londýne uskutočnilo požehnanie manželstva 118 párov. 22. júna sa narodil syn Jong Džin. V októbri sa v New Yorku uskutočnila prvá konferencia informačných médií vo svete (World Media Conference).

V roku 1979 vznikla New Ecumenical Research Association (Nová ekumenická výskumná asociácia) združujúca stovky teológov a viedla k vzniku rôznych medzinábožených organizácií snažiacich sa o medzináboženskú spoluprácu. 26. septembra sa narodil syn Hjong Džin.

V roku 1980 bola založená International Religious Foundation (Medzinárodná náboženská nadácia). V októbri sa v New Yorku uskutočnila ďalšia konferencia informačných médií vo svete (World Media Conference).

7. februára 1981 sa narodila dcéra Jon Džin. 15. októbra bol v štáte New York reverend Mun na žiadosť Internal Revenue Service (Daňový odbor Ministerstva financií USA) obvinený z daňového úniku. 26. decembra sa v USA uskutočnila prvá konferencia o Bohu (God Conference) za účasti teológov, náboženských predstaviteľov a filozofov.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 30.12.2007 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer