spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Historické rodiny

Historické rodiny PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2007
____________________
Historické rodiny

Nech sú ich chyby pre nás poučením a ich správne rozhodnutia inšpiráciou pri napĺňaní ideálu rodiny.

Ježišova rodina
Ježiš prišiel na tento svet s misiou mesiáša. Misiou mesiáša je obnoviť padlého človeka do bezhriešneho stavu prostredníctvom vytvorenia bezhriešnej rodiny, ktorú mali pôvodne vytvoriť Adam a Eva. Po páde Adama a Evy sa ľudia rodili s pôvodným hriechom, pretože ľudia boli následkom Pádu spojení so satanovou líniou. Prostredníctvom mesiáša môžu byť ľudia naštepení späť do Božej línie, čo je začiatok budovania Božieho kráľovstva ako na zemi tak i v nebi. Božie kráľovstvo mali pôvodne vytvoriť Adam a Eva, ale tým, že na pokúšanie Lucifera mali predmanželský sexuálny vzťah, tak namiesto Božieho kráľovstva vytvorili peklo.

Ježiš sa narodil Márii, ktorá počala po tom, ako po anjelovom zvestovaní odišla do domu Zachariáša a Alžbety. Otcom Ježiša bol Zachariáš a teda Ježiš bol po otcovi mladším bratom Jána Krstiteľa. Obaja boli v pozícii akoby Kaina a Ábela. Po nezhodách u Alžbety je Mária nútená vrátiť sa domov, pričom jej snúbenec Jozef neskôr zisťuje, že je tehotná. Ak by vyšla pravda najavo, znamenalo byť to Ježišov koniec, pretože by Mária bola podľa vtedajších zákonov za neveru usmrtená. Preto Jozef na Boží zásah berie Máriine tehotenstvo na seba. Avšak určite nebolo pre neho jednoduché žiť s pocitom, že mu bola Mária neverná a musí sa starať o nevlastné dieťa. Ježiš preto vyrastal vo veľmi ťažkom rodinnom prostredí. Zrejme to nemal ľahké ani so svojimi nevlastnými súrodencami, deťmi Márie a Jozefa. A zrejme sa rodičia o neho ani veľmi nestarali, lebo keď sa im ako dvanásťročný stratil, ani si toho nevšimli. A neskôr, keď už Ježiš verejne pôsobil, ho jeho rodina považovala za pomäteného, a Ježiš sa vyjadril, že jeho rodina sú tí, ktorí konajú Božiu vôľu, nie jeho vlastná rodina.

Ježiš, ako druhý Adam, sa mal sa oženiť s druhou Evou. Manželstvá v Ježišovej dobe bývali schvaľované rodičmi a uzatvárali sa okolo dvadsiateho roku života. Avšak Ježiš, keď začal verejne pôsobiť, mal okolo tridsiatky. Pravdepodobne mu Mária nedovolila oženiť sa, čo bola priama príčina, prečo Ježiš nemohol získať svoju nevestu a prečo nemohol vytvoriť pravú rodinu a stať sa pravým rodičom.

Zachariášova rodina zasa mala zabezpečiť to, aby sa Ježiš s Jánovou pomocou presadil v spoločnosti, ale zrejme nezhody medzi Zachariášom, Alžbetou a Máriou ovplyvnili aj Jána Krstiteľa, ktorý aj napriek Božiemu vedeniu nenasledoval Ježiša, svojho mladšieho brata, a tým ho spoločensky „zabil“, podobne ako Kain zabil Ábela.

Po stratení rodinného základu a zlyhaní Jána Krstiteľa si Ježiš musel sám vytvoriť náhradný základ, prostredníctvom ktorého by mohol zrealizovať svoje spasiteľské poslanie. Preto bol vystavený satanovým pokúšaniam, ktoré mu mali zabrániť pokračovať v jeho misii. Satan si uvedomoval, že ak by Ježil dokázal naplniť svoju misiu, bol by to jeho koniec. Preto mu od jeho počatia usiloval o život a snažil sa viesť ľudí k tomu, aby mu neverili, prenasledovali ho a chceli ho zabiť.

Ježiš začal hľadať nasledovníkov, avšak až na niekoľkých jednotlivcov, ktorí ho nasledovali svojím srdcom, predstavitelia izraelitov a následkom ich postoja aj ostatní ľudia vnímali Ježiša ako rúhača a chceli ho ukameňovať. Ježiš musel niekoľkokrát utekať, aby si zachránil svoj život, a hľadať novú cestu, aby mu ľudia uverili. Avšak ani jeho slová, „zázraky“ a ani všetky ostatné skutky, ktoré vykonal, neviedli k tomu, aby sa vytvorila jednota medzi ním a ostatným ľudom. Následkom neviery bol Ježiš vydaný na smrť ukrižovaním, čo zabránilo naplneniu jeho spasiteľského poslania a preto je nutný druhý príchod mesiáša.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 30.12.2007 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /www/f/e/u3758/public_html/administrator/components/com_bbclone/var/access.php on line 962