spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 7 - 01/2007 arrow Zakladatelia Federácie rodín

Zakladatelia Federácie rodín PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
01.11.2007
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 1968-1974

Na základe vyhlásenia Dňa rodičov, Dňa detí a Dňa všetkých vecí bol 1. januára 1968 vyhlásený Boží deň. 13. januára bola založená Medzinárodná federácia pre víťazstvo nad komunizmom (IFVOC). 22. februára sa uskutočnilo požehnanie manželstva 436 párov. 23. decembra sa v Soule uskutočnilo kórejsko-japonské zhromaždenie VOC.

2. februára 1969 sa začalo druhé svetové turné po 21 krajinách a trvalo do 2. mája. Počas neho sa uskutočnilo požehnanie manželstva 43 párov (USA, bývalá NSR a Japonsko). 25. mája sa narodil syn Hjon Džin.

12. januára 1970 sa v Soule za účasti 5 ázijských krajín uskutočnilo prvé ázijské zhromaždenie VOC. 17. júla sa narodil syn Kuk Džin. 20. septembra sa v Tokiu uskutočnilo zhromaždenie Svetovej protikomunistickej ligy. 21. októbra sa uskutočnilo požehnanie manželstva 777 párov za účasti párov z 10 krajín. 20. decembra začal vychádzať mesačník Tongil Sege.

22. mája 1971 sa v Tokiu uskutočnilo druhé ázijské zhromaždenie VOC. 5. decembra začalo tretie svetové turné manželov Munovcov po 15 krajinách a trvalo do 8. mája 1972. V USA sa v New Yorku uskutočnilo „Zhromaždenie pre Boha“. Stretol sa s mnohými kongresmanmi a senátormi. Vznikol evanjelizačný projekt OWC (One World Crusade - Kampaň za jednotný svet). Počas turné sa organizovali zhromaždenia VOC.

V USA sa 3. februára 1972 začalo prvé prednáškové turné s mottom „Deň nádeje“ a pod názvom „Dnes hovorí Boh“. V marci sa uskutočnili verejné prejavy vo Veľkej Británii a bývalej NSR. Po návrate z turné do Kórey bol 1. októbra založený Unification Thought Institute (Inštitút filozofie zjednotenie). 21. novembra odcestoval do USA, aby otvoril zhromaždenie ICUS (International Conference on the Unity of the Sciences - Medzinárodná asociácia o jednote vedy) a pokračoval v ďalších projektoch. Cirkev zjednotenia bola založená vo všetkých štátoch USA. Tisícky ľudí prijímajú nové posolstvo.

6. mája 1973 bola založená PWPA (Professors World Peace Academy - Akadémia profesorov za svetový mier). 1. októbra sa začalo druhé prednáškové turné po USA Deň nádeje s názvom „Kresťanstvo v kríze: Nová nádej“. Vítali ho mnohí verejní predstavitelia, boli mu odovzdávané kľúče od mesta, udeľované čestné občianstvá a deň jeho prejavu bol vyhlasovaný za Deň nádeje a zjednotenia. Aktívne sa podieľal na riešení spoločenskej krízy, ktorá prepukla aférou Watergate. Obsahom jeho vyhlásenia k tejto afére bolo Odpustiť, milovať, zjednotiť sa. Jeho výzva sa nestretla s pochopením a aj obrovský rast a podpora viedla zo strany médií k prenasledovaniu, ktoré trvalo niekoľko desaťročí. Objavuje sa očierňovanie v podobe informácií o vymývaní mozgov, o jeho hypnotickom vplyve a špiónskej činnosti. V decembri sa jeho rodina sťahuje z Kórey do USA.

Po skončení turné sa 1. februára 1974 stretáva v Bielom dome s prezidentom Nixonom. 15. februára začalo tretie prednáškové turné po USA Deň nádeje s názvom „Nová budúcnosť kresťanstva“. 5. marca bola v Kórei založená umelecká škola Little Angels. 7. mája predniesol v Tokiu prejav pred vyše 1700 predstaviteľmi spoločnosti. 17. septembra sa začalo štvrté prednáškové turné po USA Deň nádeje. 18. septembra mal reverend Mun prejav v Madison Square Garden v New Yorku pred 25000 poslucháčmi. 8. októbra predniesol prejav na pôde Kongresu USA pod názvom „Amerika v Božej prozreteľnosti“.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 18.11.2007 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer