spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Štyri veľké oblasti srdca

Štyri veľké oblasti srdca PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
26.12.2006
____________________
Štyri veľké oblasti srdca

Rodičovská oblasť srdca
Rodina je školou lásky a štvrtou, poslednou oblasťou srdca, kde sa stretávame s láskou, je oblasť rodičovskej lásky. V nej môže Bohom požehnaný manželský pár naplno odzrkadľovať Boha. Boh z pohnútky lásky stvoril ľudí ako svoje deti, aby žili v láske, manželia z pohnútky lásky dávajú život deťom, aby žili v láske. V rodičovstve sa takto uzatvára cyklus života a lásky - žiť životom lásky, aby z lásky vznikol nový život, ktorý bude žitý v láske.

Zrod prvých ľudí znamenal, že sa z Boha stal rodič, narodenie sa dieťaťa znamená, že sa z manželov stávajú rodičia a môžu prežívať rodičovskú lásku i zodpovednosť. Zároveň môžu pochopiť Božie rodičovské srdce, ako sa tešil, ale i ako trpel podľa toho, ako sa ľudia správali voči Nemu i voči sebe navzájom.

Rodičia pre svoje dieťa stelesňujú Boha a na základe toho, ako ich dieťa vníma, si vytvára svoju predstavu o svete a Bohu. Preto by rodičia mali svojím životom a prostredníctvom svojej rodičovskej lásky, ktorá má odzrkadľovať Božiu rodičovskú lásku, viesť deti tak, aby sa z nich stali pravé ženy a muži žijúci pravou láskou, pretože byť dokonalý ako Boh znamená žiť pravou láskou. Ak dieťa kráča cestou pravej lásky a v dospelosti sa stane rodičom odovzdávajúc túto štafetu pravej lásky ďalej, rodičovská láska naplnila svoje poslanie a rodičia sú nevýslovne šťastní. Vtedy si ich deti už ako rodičia dokážu uvedomiť a pochopiť konanie svojich rodičov a byť im dodatočne vďačné i za to, čo predtým odmietali. Takto sa rodičia tešia nielen vnúčatám, ale i tomu, že sa vytvoril hlbší vzťah s ich deťmi. Týmto sa v rodičovskej oblasti srdca uzatvára cyklus štyroch veľkých oblastí srdca, v ktorých sa ľudia a Boh stávajú jednou rodinou. Staním sa rodičmi a odzrkadľujúc Božiu rodičovskú lásku naplňujeme účel, pre ktorý nás Boh stvoril a ktorý je účelom nášho života. Takýchto rodičov nazývame pravými rodičmi a Boh bude nevýslovne šťastný, keď uvidí ľudí žiť pravou láskou a tradíciu pravej lásky prechádzať z generácie na generáciu.

Ak však rodičia nie sú schopní poskytnúť dieťaťu adekvátnu lásku a žiť príkladným životom, jeho srdce sa nemusí dostatočne rozvinúť a byť schopné milovať pravou láskou. Potom hlavne počas dospievania dochádza k rozporom medzi ním a rodičmi, stáva sa rebelujúcim a hľadá rôzne náhrady chýbajúcej lásky. Preto sa mladí ľudia uchyľujú k voľnému sexu, drogám, zločinnosti alebo dokonca k samovraždám. Bez pravej rodičovskej lásky si deti nedokážu správne rozvinúť ani súrodeneckú oblasť srdca, čo sa môže odraziť na ich vzťahoch v manželstve a neskôr v rodičovstve, keď ako rodičia nedokážu dať svojim deťom pravú rodičovskú lásku, lebo ju nezažili od svojich rodičov.

Avšak aj keď rodičia poskytnú svojim deťom adekvátnu lásku a žijú príkladným životom, ešte to nezaručuje, že deti budú kráčať cestou pravej lásky. Ak spoločnosť glorifikuje individualizmus, promiskuitu a rôzne sexuálne úchylky, deti aj napriek snahe svojich rodičov môžu byť ľahko strhnuté prúdom falošnej lásky. Ako veľmi musel trpieť Boh, ktorý všetko investoval do svojich detí Adama a Evy, keď neposlúchli Jeho varovanie a na navádzanie Lucifera sa dopustili predmanželského sexuálneho vzťahu, ktorým zničili možnosť dosiahnuť pravú lásku a odzrkadľovať tak Boha. Deti sú neustále vystavené takýmto pokušeniam a rodičia zažívajú podobnú bolesť ako Boh, keď sa ich deti odklonia od cesty pravej lásky.

Preto je odhodlanie stať sa pravým rodičom a byť pravým rodičom nesmiernou úzkosťou, či budú deti kráčať cestou pravej lásky, ale aj nesmiernou radosťou, keď sa z detí stanú praví rodičia. Preto by malo byť prirodzené, že praví rodičia sú tými ľuďmi, ktorým prináleží najväčšie uznanie spoločnosti.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 26.12.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer