spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Predstavujeme

Predstavujeme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
26.12.2006
____________________
Predstavujeme

Federácia žien za svetový mier
Federácia žien za svetový mier (WFWP) bola založená v roku 1992 v Južnej Kórei a pôsobí takmer v každej krajine. Prezidentkou a spoluzakladateľkou WFWP je pani Hak Ča Han Munová. Na Slovensku inaugurácia WFWP prebehla 12. decembra 1992. Jej poslaním je spájať ženy v aktivitách pre ozdravenie spoločnosti. Čas, v ktorom žijeme, je ,,dobou žien“. Bez ich aktívneho prístupu k spoločenským problémom a k zabezpečeniu trvalého mieru vo svete sa tieto zložité veci nepohnú dopredu.

Na prelome rokov 1992/93 sme sa zapojili do európskej iniciatívy WFWP proti vojne v bývalej Juhoslávii, zameranej hlavne na podporu týraných moslimských žien v Bosne.

Od roku 1994 organizujeme prednášky na témy manželstva, rodiny, lásky, sexuality, duchovného sveta, odpúšťania, postavenia žien, drog, pornografie a iné, čo taktiež prispelo k úspešnému priebehu Roka rodiny vyhláseného OSN. V rámci charity sme začali zbierať veci pre detské domovy. Pre školy, detské domovy a domovy dôchodcov sme s japonskými členkami WFWP pripravovali rôzne programy, napríklad tvorba origamov, prezentácia čajového obradu, tance a vystúpenia našich detí. Medzinárodná WFWPI finančne podporila projekt sanatória pre postihnutých ľudí na strednom Slovensku.

Od roku 1994 podporujeme výchovno-preventívny program pre mládež nazvaný Free Teens, ktorý propaguje sexuálnu zdržanlivosť pred manželstvom ako nielen najistejšiu formu ochrany pred AIDS a inými pohlavnými chorobami, ale taktiež ako najvhodnejšiu prípravu do manželstva.

V rámci zmierenia a porozumenia medzi národmi WFWPI uskutočňuje projekt Sesterstva medzi národmi, na ktorých sa stretávajú ženy z historicky „znepriatelených“ národov, aby tak demonštrovali, že krivdy z minulosti sa dajú odpustiť. Zorganizovali sme sesterstvá medzi maďarskými a slovenskými, českými a slovenskými ženami (1996), a medzi rakúskymi a slovenskými ženami (2001).

V roku 1996 sme sa podieľali na prípravách inaugurácie Federácie rodín za svetový mier. Veľkým sviatkom sa pre nás stal 20. máj 1999, keď sme po prvýkrát privítali medzinárodnú prezidentku WFWP, pani Munovú, ktorá v rámci svojho svetového turné vystúpila v Bratislave s posolstvom „Cesta života pre celé ľudstvo.“ V tomto roku sme ju opäť privítali v rámci jej svetového mierového turné.

Od roku 2003 sa stretávame každý 21. deň v mesiaci pri modlitbách za mier. Sme spoluorganizátorkami podujatí, ako je Svetový deň mieru (21.9) ustanovený OSN a mierové púte do Svätej zeme.

Ak nie ste ľahostajní voči stavu spoločnosti, v ktorej žijeme, rady uvítame vašu spoluprácu. Ženy majú možnosť prispieť k vytvoreniu lepšej spoločnosti viac, než si samy myslia. Presvedčime sa o tom navzájom!

Za WFWP na Slovensku Ester Čalovková
Kontakt:
WFWP, P.O.Box 35, 84004 Bratislava 44
02/65429853, 0907/480608, 0915/252630

http://www.wfwp.org http://www.womenaspeacemakers.org

____________________
Zmenené ( 26.12.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.
spacer


spacer