spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Editoriál

Editoriál PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
26.12.2006
____________________
Editoriál

Ach, tá mládež?

Aká je tá mládež skazená, zvyknú niekedy konštatovať príslušníci staršej generácie. Ako to potvrdzujú štatistiky, zrejme nie sú ďaleko od pravdy. Rozmáha sa konzumovanie alkoholu, fajčenie, užívanie drog, praktizovanie predmanželských sexuálnych vzťahov. Dokonca medzi dievčatami je miera užívania návykových látok, hlavne alkoholu a fajčenia alarmujúca. Ak si mladé dievčatá zničia svoje zdravie alkoholom, cigaretami, drogami, predmanželskými sexuálnymi vzťahmi, ako chcú potom priviesť na svet zdravé deti? Možno to niekto považuje za módne, ale ak nejaká „móda“ ohrozuje zdravie a život, tak konanie podľa takejto módy je prejavom primitivizmu.

Avšak pozrime sa na túto „skazenú“ mládež z iného uhla pohľadu. Prečo žije tak, ako žije? Odkiaľ berie vzory na svoje správanie? V prvom rade je príklad v rodine. Ak sú rodičia fajčiari, konzumujú alkohol, poprípade nejaké drogy alebo si „obohatia“ manželské spolunažívanie neverou alebo výmenou partnerov, veď je to „módne“, tak sa niet čo čudovať, že to s najväčšou pravdepodobnosťou budú robiť aj ich deti. V druhom rade je tu vplyv spoločnosti. Ľahká dostupnosť alkoholu, cigariet, drog, nehovoriac o pornografii, a všetko buď priamo alebo nepriamo propagované vo väčšine médií v tom v zmysle, že iba tí, ktorí tak žijú sú „cool“, to všetko zvyšuje pravdepodobnosť, že aj tá najväčšia snaha rodičov nefajčiarov, nekonzumentov alkoholu, neužívajúcich drogy a praktizujúcich vernosť v manželstve, môže vyjsť navnivoč.

Preto ako dospelí, ako rodičia, ako predstavitelia spoločnosti, ak chceme, aby mladí nekonzumovali alkohol, nefajčili, neužívali drogy a nemali mimomanželské sexuálne vzťahy, tak to nerobme ani my a nedovoľme, aby to bolo propagované a podporované.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 26.12.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer