spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
22.09.2006
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Stávajú sa snúbenecké páry prostredníctvom obradu požehnania manželstva manželmi?

Obradu požehnania manželstva sa môžu zúčastňovať ako snúbenecké páry, tak i zosobášené páry. Zmyslom obradu požehnania je to, aby ich zväzok bol požehnaný Bohom ako rodičom ľudstva, na základe čoho je tento zväzok v duchovnom zmysle vnímaný ako manželstvo uzatvorené s Božím požehnaním. Preto sa samotným obradom požehnania manželstva zo snúbeneckých párov nestávajú manželské páry v právnom zmysle a je potrebné uzatvoriť sobáš podľa príslušných právnych konvencií, aby ich zväzok bol aj právne vnímaný ako manželstvo.

V súčasnosti je tento obrad požehnania manželstva používaný aj v rámci sobášnych obradov v rôznych cirkvách, ktorých predstavitelia sú podľa príslušných konvencií oprávnení sobášiť. Aj keď takýto sobáš je platný aj bez uskutočnenia obradu požehnania manželstva, v tomto prípade je manželstvo zároveň požehnané Bohom.

Ako bolo spomínané v čísle 2 tohto časopisu, obrad požehnania manželstva sa používa v zmysle rodinnom. Udeliť tento obrad je výsadou rodičov, ktorí takéto požehnanie prijali do svojho manželstva. Snáď keď spoločnosť dosiahne dostatočnú úroveň váženia si posvätnosti manželstva a rodiny, bude možné to, aby aj obrad požehnania manželstva uskutočnený rodičmi snúbencov mohol byť za určitých podmienok akceptovaný ako sobáš v právnom zmysle.

____________________
Zmenené ( 22.09.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer