spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Predstavujeme

Predstavujeme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
25.03.2006
____________________
Predstavujeme

Staňte sa Vyslancom mieru
Iniciatíva Vyslancov mieru sa formálne začala počas medzinárodného sympózia, ktoré sa konalo v máji 2001 v New Yorku pod názvom „Slúžiť národu, slúžiť svetu: Vytvorenie mieru prostredníctvom obnovy rodín, spoločnosti a národov“.

Tento projekt Medzináboženskej a medzinárodnej federácie za svetový mier (IIFWP) sa začal udeľovaním ocenení významným osobnostiam, ktoré príkladnou službou verejnosti prispeli k vytváraniu mieru.

V diplome Vyslanca mieru je uvedené: Medzináboženská a medzinárodná federácia za svetový mier v súlade so svojou misiou ustanoviť mier vo svete uznáva ako Vyslanca mieru také osobnosti, ktorých život je príkladom ideálu života pre dobro iných a ktoré zasväcujú svoj život podpore a propagácii zakladajúcich ideálov IIFWP: všeobecné morálne hodnoty, príkladný rodinný život, medzináboženská spolupráca, medzinárodná harmónia, obnova OSN, zodpovedné médiá a vytvorenie kultúry mieru. Prekračovaním rasových, národnostných a náboženských bariér Vyslanci mieru prispievajú k naplneniu nádeje všetkých vekov - zjednoteného sveta mieru, v ktorom sú harmonizované duchovné a materiálne dimenzie života.

Menovanie za Vyslanca mieru neznamená len odovzdanie diplomu, ale aj výzvu k činnosti. Vyslanci mieru s plnou vážnosťou berú svoju zodpovednosť či už ako aktivisti miestnej komunity, podnikatelia, premiéri alebo prezidenti krajín.

Vyslanci mieru prispeli v oblasti výchovy a prevencie HIV/AIDS, trvalého rozvoja, mierotvorného procesu, medicínskej pomoci, organizovania finančných zbierok, medzináboženských a iných aktivít. Menovanie za Vyslanca mieru je prestížne ocenenie. Je to významná iniciatíva oceňovania tých, ktorí prispievajú k vytváraniu kultúry mieru.

V prípade záujmu o ďalšie informácie, poprípade ak máte záujem stať sa vyslancom mieru alebo viete o niekom, kto svojím životom stelesňuje ideály vyslanca mieru, kontaktujte pobočku IIFWP na Slovensku - tel./fax: 02-5292 6615, email: iifwpsk(a)conilguk.sk.

Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.
spacer


spacer